Bine ai venit! | 欢迎访问网页

In China are loc prima editie a Festivalului de Film Romanesc

24/11/2016

In perioada 14-24 noiembrie 2016, Institutul Cultural Roman organizeaza la Beijing, Shanghai si Xi’an, prima editie a Festivalului de Film Romanesc.
Evenimentul are loc in baza protocolului semnat, in 2014, de catre Centrul National al Cinematografiei din Romania si Administratia de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune din China. Acesta va include proiectia filmelor Sieranevada, regia Cristi Puiu, Dincolo de calea ferata, regia Catalin Mitulescu, Kyra Kyralina, regia Dan Pita, Doar cu buletinul la Paris, regia Serban Marinescu si Carmen, regia Doru Nitescu, precum si a documentarului Descopera Romania cu Peter Hurley, realizat de Agentia Nationala de Stiri Agerpres.
Au fost organizate doua gale de deschidere: in data de 14 noiembrie la Beijing si a doua in data de 17 noiembrie la Shanghai, in prezenta a numerosi oficiali chinezi si romani, si deasemenea in prezenta unui numar mare de reprezentanti ai cinematografiei din ambele tari.
Dupa ce au fost proiectate la Beijing in perioada 14-16 noiembrie, filmele selectate de partenerii chinezi au fost vizionate la Shanghai, in perioada 17-19 noiembrie,urmand sa aiba loc in Xi’an, in perioada 20-24 noiembrie.

Last modified: 24/11/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *