Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Caracterele chinezesti

31/08/2015

Caracterele chinezesti reprezinta una dintre cele mai vechi forme de scriere si au o larga raspandire si urilzare la nivel global. Atat crearea cat si folosirea acestora a impolsionat dezvoltarea culturii chineze. Caracterele chinezesti apartin categoriei herogrifelor.

Acestea au sens original de tezaur si fiecare caracter reprezinta un cuvant alcatuit din doua parti: componenta fonetica si cea de forma. 

Pe baza caracterelor gravate pe oase si pe carapace de broasca testoasa au luat nastere si inscriptiile inscrise pe artefecte din bronz. 

Evolutia caracterelor chinezesti reprezinta un proces de standardizare si stabilizare a formelor proprii de scriere. 

Caracterele trebuiesc sa fie scrise in forma dreptunhiulara si exista sapte componente principale ale caracterelor chinezesti – linia orizontala, linia verticala, trasatura spre stanga, trasatura spre dreapta, punctul, traatura oblica de sus in jos si trasatura oblica de jos in sus. 

Exista zeci de mii de caractere chinezesti, dar majoritatea sunt doar variante grafice minore intalnite in textele istorice. Studiile realizate in Repubica Populara Chineza au aratat ca se poate citi totul stind doar 3 000–4 000 de caractere. Acestea pot forma locutiuni de cuvinte, expresii, iar combinate, formeaza propozitii. 

Numeroase caractere chinezesti prezinta mari diferente, exista caractere car se scriu identic dar se pronunta diferit si de asemenea, exista caractere ce se scriu diferit, dar se pronunta la fel.

Trebuie mentinut si faptul ca acestea (caracterele chinezesti) au influentat forma si evolutia scrisului si in tarile vecine, caracterele din Japonia, Vietnam si din cele doua state coreene au fost create pe baza celor chinezesti. 

 caractere_chinezesti

Last modified: 09/09/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *