Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Religia in China

03/01/2016

China este o tara cu mai multe religii, principalele religii in China sunt: budismul, taoismul, islamismul si crestinismul.

Budismul este religia predominanta din China.  China este tara cu cel mai mare numar de credinciosi budisti din intreaga lume. Budismul a patruns in China in secolul I era noastra si s-a popularizat pe scara larga dupa secolul IV, devenind treptat religia cu cea mai mare influenta din China. Aceasta religie este ramificata in budismul de limba chineza, budismul de limba tibetana si budismul de limba bali. In China sunt 200.000 de calugari budisti si functioneaza peste 20.000 de temple. Peste sapte milioane de locuitori de nationalitatile tibetana, mongola, yugu, menba, luoba si tu sunt adepti ai budismul tibetan.

Taoismul este o religie autohtona ce dateaza din secolul al II-lea. Taoistii au preluat cultul antic fata de natura si stramosi. Deoarece nu exista o ceremonie de admitere a credinciosilor, e greu sa se estimeze numarul acestora. In prezent functioneaza peste 3.000 de temple in care activeaza 50.000 de maestri taoisti.

Calea Tao este sa actioneze fara sa se gandeasca la actiune; sa isi faca treburile fara sa se simta tulburata de ele; sa guste fara sa discerna vreun gust; sa masoare ce este mic si ca fiind mare si ce este putin ca fiind mult si sa recompenseze rana cu bunatatea.  Maestrul Tao anticipeaza lucrurile dificile de cand sunt usoare si face lucruri care ar deveni marete cand sunt mici

Muntele Wudang este renumitul loc sfant al taoismului. Muntele Wudang este o renumita destinatie turistica cu peisaje spectaculoase si monumente istorice. Wudang este un loc ideal pentru relaxare, contemplare, meditatie si impacare cu propria fiinta.

Isalmismul 

Acesta a fost adus in China in secolul VII, era noastra.  Majoritatea musulmanilor din China locuiesc in Regiunile Autonome Xingjiang uigura, Ninxiahui, in provinciile Gansu, Qinghai si Yunan. La ora actuala functioneaza in China peste 35.000 de moschei in care activează peste 40.000 de preoţi musulmani.

Catolicismul

Catolicismul a patruns in China in secolul al VII-lea e.n, in etape succesive. Dupa razboiul opiului din 1840 s-a raspandit  pe scara larga in China.  In 2010, in China erau aproape sase milioane de credinciosi, peste 6.000 de biserici. 

Crestinismul

Crestinismul a fost adus in China in prima perioada a secolului XIX si a capatat o dimensiune mai mare dupa razboiul opiului. In 1950 cercurile crestine au fost chemate sa elimine influente imperialiste si sa cultive patriotismul, depunand eforturi pentru autonomie, autodezvoltare si autotransmitere.

Budismul, islamismul, catalocismul si protestantismul din China au fost aduse din strainatate si sunt religii ce ocupa o pozitie importanta pe plan international si au numerosi adepti in multe tari si regiuni.

budism_China

Last modified: 11/09/2016

One Response to " Religia in China "

  1. Margareta Graur spune:

    Fascinanta acesta este cuvântul ce caracterizează aceasta tara România beneficiază de produse de calitate provenite din China. Hărnicia inventivitatea și ordinea sunt valorile de baza ale acestui popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *