Bine ai venit! | 欢迎访问网页

1 Decembrie, Ziua Naţională a României

01/12/2021

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României.

În urmă cu 103 ani, pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990.

Ziua Naţională a României este marcată an de an prin evenimente patriotice, în special prin parade militare – cele mai celebre fiind cea de la București de la Arcul de Triumf și cea de la Alba Iulia.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis: „Ziua Națională este despre români și România, despre ceea ce ne definește cu adevărat, despre valorile și principiile care ne caracterizează ca popor. Este o întoarcere în timp către 1918, dar și o întoarcere sinceră către noi, cei de astăzi, către calitatea de urmași demni ai celor care au realizat Marea Unire.  Unitatea și solidaritatea au fost acele principii pe care, indiferent de timpul istoric, s-au fundamentat victoriile românilor.”

Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene au postat miercuri mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale a României, însoţite de imagini şi informaţii despre ţara noastră.

 

Last modified: 01/12/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *