Bine ai venit! | 欢迎访问网页

15 echipe de cercetare și-au expus planurile experimentale în cercetarea vaccinurilor anti-COVID-19

03/07/2020

Expertul Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă din 2 iulie, că la cea de-a doua ediție a Forumului pentru cercetare și inovare de abia încheiat, 15 echipe de cercetare și-au expus proiectele experimentale în realizarea mai multor tipuri de vaccin împotriva COVID-19 care au intrat deja în studii clinice.

Cea de-a doua ediție a Forumului pentru cercetare și inovare a avut loc în perioada 1 – 2 iulie și aproape 1.300 de experți din 93 de țări și regiuni au participat la întâlnire. Swaminathan a spus că toți oamenii de știință au arătat o puternică dorință de cooperare și au avut discuții ample despre cercetări, metode de tratament și vaccinuri.

Ana Maria Henao Restrepo, șeful Departamentului de cercetare și dezvoltare a sănătății din OMS, a declarat că dorește să mulțumească echipelor de cercetare pentru că procesul de evaluare a noului vaccin este unul transparent.

Restrepo a spus că în lume există în pregătire peste 150 de vaccinuri anti-COVID-19 și că tot mai multe dintre acestea vor intra în stadiul studiilor clinice. “Nu este posibil să oferim în acest moment un calendar pentru perioada în care vaccinurile vor putea fi utilizate, dar este important că am obținut foarte multe consensuri și am derulat multe colaborări importante. Acționăm pentru accelerarea evaluării acestor vaccinuri și încercăm să le îmbunătățim eficiența.”

Sursa: Radio China International

Last modified: 03/07/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *