Bine ai venit! | 欢迎访问网页

60% din autobuzele Chinei devin electrice pe fondul promovării energiei curate

02/11/2020

Campania energiei curate a Chinei a înlocuit până în prezent 60 la sută dintre autobuzele țării cu vehicule electrice, în creștere de la 20% în 2015, cea mai mare piață a vehiculelor cu energie nouă (VEN) din lume menținându-și ritmul solid de creștere.
Cifrele au fost publicate de Ministerul Ecologiei și Mediului. Eforturile au fost evidențiate ca parte a unei revizuiri a sistemului de transport ecologic în perioada celui de-al treisprezecelea plan cincinal (2016-2020), care a presupus adoptarea mai multor vehicule ce folosesc energie curată și eliminarea treptată a transportului cu consum de motorină.

Luna trecută, vânzările totale de vehicule pentru pasageri au crescut cu 8% față de anul anterior, atingând 2,09 milioane de unități, în timp ce vânzările de VEN au crescut cu 67,7% până la 138.000 de unități.

Lăudându-se cu cel mai mare inventar de VEN din lume, China contabilizează 55% din vânzările globale de VEN.

Pentru a răspunde noii cereri generate de consumul ecologic, Consiliul de Stat, cabinetul Chinei, a aprobat la începutul lunii octombrie un plan de stimulare a industriei VEN, ce a subliniat eforturile de abordare a tehnologiilor vitale, consolidarea construcției infrastructurii, inclusiv facilități de încărcare și consolidarea cooperării internaționale.

China a făcut și şi-a susținut promisiunile solemne față de lume ca răspuns la schimbările climatice, urmărind o dezvoltare mai ecologică pe parcursul perioadei celui de-al treisprezecelea Plan Cincinal. Combustibilii nefosili reprezentau 15,3% din consumul de energie al țării până la finele anului precedent, îndeplinind anticipat promisiunea Chinei față de comunitatea globală pentru anul 2020.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 02/11/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *