Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Un mare competitor pentru Tesla vine din China

12/01/2021

Producătorul de maşini electrice Nio, companie ale cărei acţiuni au avut o explozie de 1.640% în ultimul an pe fondul atractivităţii sectorului de autoturisme electrice în rândul micilor investitori, a prezentat la evenimentul Nio Day, organizat în weekend în oraşul Chendgu din vestul Chinei, un autoturism electric cu o autonomie de 1.000 de kilometri.

NIO şi-a prezentat al patrulea electromobil din gamă – primul său sedan flagship ET7 – în cadrul noii ediţii a evenimentului NIO Day.

Nio reprezintă una dintre cele mai performante acţiuni de pe Wall Street în anul 2020 şi va utiliza tehnologia Nvidia pe autoturisme pentru conducerea autonomă.

Compania chineză este prima care anunţă despre o baterie cu o capacitate de 150 kWh pentru un autoturism electric de serie.

Standard vine cu dotări precum suspensie pneumatică smart, amortizoare adaptive, acoperiş panoramic din sticlă laminată, head-up display, trei porturi USB-C şi scaune cu încălzire, ventilare şi masaj pentru toţi pasagerii.

Cu ET7 cei de la NIO mai introduc prima cheie digitală UWB din lume (capabilă de localizare cu precizie până la nivel de centimetru), portiere fără cadru pentru geamuri și cu soft close.

O altă funcţie interesantă constă în: atunci când conducătorul auto se va apropia de mașină, mânerele retractabile îşi vor face apariţia, iar uşile se vor întredeschide uşor. Automat portierele se pot şi închide.

Nio a prezentat și conceptul stațiilor sale de schimbare a bateriilor. În loc să încarci mașina, Nio vrea să schimbe direct pachetul de baterii al mașinilor.

Lupta în domeniul autoturismelor electrice devine tot mai strânsă în China, cea mai mare piață de profil din lume.

 

Last modified: 12/01/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *