Bine ai venit! | 欢迎访问网页

A avut loc ediția românească a concursului “Podul Limbii Chineze” pentru studenți

03/04/2019

Asociația Chinaro a fost onorată să participe la Concursul de limbă chineză “Podul Limbii Chineze”, pentru stundenți, Etapa Națională, ce a avut loc marți la Teatrul Excelsior din Bucureşti.

Tematica concursului a fost “O singură lume, o singură familie”. In cadrul acestei ediții au prticipat 14 concurenți finali, reprezentând sute de studenți din centrele universitare în care se studiază limba chineză.

Concursul a presupus trei probe: un discurs în limba chineză, în care elevii au explicat pasiunea lor pentru cultura și civilizația chineză; o probă de cunoștințe de limbă, cultură și civilizație chineză; şi o inedită probă de talente, în care studenţii au prezentat momente specifice tradițiilor din China (precum caligrafie, pictură, dans, etc).

Excelenţa Sa, doamna Jiang Yu, noul ambasador al Chinei în România, a folosit un poem chinezesc pentru a descrie relațiile bilaterale dintre cele două țări:”Prietenii adevăraţi îţi sunt alături, indiferent de distanţa care vă desparte”, folosind totodată și proverbul românesc:”Apa trece, pietrele ramân”.

“Pe măsură ce relaţiile bilaterale s-au aprofundat de-a lungul anilor, a crescut şi entuziasmul românilor de a învăța limba chineză, de a înțelege China și de a întări cooperarea, așa că a intrat Institutul Confucius în România. Profit de această ocazie pentru a aduce un omagiu Ministerului Educației Naționale din România, Asociației Române de Prietenie cu China, Casei Româno-Chineze, Asociației Chinaro și altor organizații, precum și sinologilor români pentru contribuția lor la dezvoltarea învățământului limbii chineze în România.” – a adăugat Excelența Sa.

Paula Toma, studentă a Universității din București şi voluntară a Asociației Chinaro, a câștigat Marele Premiu, urmând să reprezinte România în China.

Le mulțumim Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi Institutului Confucius din Bucureşti pentru invitația de a participa la acest splendid eveniment!

Last modified: 03/04/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *