Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ambasada Chinei in Romania a organizat o receptie pentru a sarbatori ziua Chinei

18/09/2023

Pe 14 septembrie, Ambasada Chinei in Romania a organizat o receptie pentru a sarbatori cea de-a 74-a aniversare a proclamarii Republicii Populare Chineze.

Asociatia Chinaro a avut placerea de a participa la receptie si de a se bucura aproape de prietenii chinezi si de prietetenii romani.

Excelenta Sa, Domnul Ambasador Han Chunlin, a spus in discursul sau: „Dupa cum spune un vechi proverb chinezesc, “Cu o singura inima si o singura minte, putem realiza tot ceea ce aspiram.” Istoria si practica au dovedit ca prietenia dintre China si Romania are o temelie solida, iar cooperarea chino-romana are un potential urias. Impreuna, China si Romania vor aduce o contributie si mai mare la promovarea pacii si dezvoltarii mondiale.

Domnul Secretar de Stat, Traian Hristea a tinut de asemenea discurs pentru a marca ziua Republicii Populare Chineze.

Dupa 74 de ani de dezvoltare, China este a doua cea mai mare economie din lume, cel mai mare producator industrial si cel mai mare comerciant de marfuri.

China va continua sa urmeze calea dezvoltarii pasnice, va urmari o politica externa independenta de pace si o strategie deschisa de beneficiu reciproc si de tip win – win.

Anul acesta se implinesc 74 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si China. In cei 74 de ani, relatiile bilatrale au fost intotdeauna pozitive, cooperarea a fost si este pe baza de sustinere, respect si prietenie reciproca. Cooperarea economica si comerciala dintre Romania si China s-a dezvoltat continuu, iar schimburile interumane s-au aprofundat necontenit.

Prietenia dintre Romania si China reprezinta un tezaur comun, impartasit de cele doua tari, care merita a fi pretuit si ingrijit.

 

 

 

 

Last modified: 18/09/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *