Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ambasada Chinei în România a organizat un briefing de presă cu privire la „Cele Două Sesiuni” naționale ale Chinei din 2023

05/04/2023

Pe 17 martie 2023, Ambasada Chinei în România a organizat un briefing de presă cu privire la „Cele Două Sesiuni” din 2023. Ambasadorul Han Chunlin a făcut o prezentare generală și a răspuns la întrebările jurnaliștilor la fața locului.La eveniment au participat reprezentanți ai peste zece mass-media locale, printre care Digi24 TV, Canal33 TV, Antena 1, Euronews, Radio România București,Curierul Național, Economistul, Piața Financiară, Financial Intelligence, Ecopolitic și București Business. Evenimentul a fost prezidat de Consilier-ministru al ambasadei, dl Tu Jiang, la care au participat și  Consilierul Economic și Comercial al ambasadei, dl Song Xianmao și colegii din departamentele relevante.

Ambasadorul Han a prezentat reporterilor din mass-media situația relevantă a „Celor Două Sesiuni” și a subliniat că peste 2.900 de delegați care au participat la prima sesiune a celui de-al 14-lea Congres Național al Poporului au votat prin vot secret pentru a-l alege pe Secretarul General Xi Jinping pentru a continua în funcția de Președinte al Republicii Populare Chineze și Președinte al Comisiei Militare Centrale a Republicii Populare Chineze.După întrunirea alegerilor și a numirilor decizionale, au fost aleși succesiv noi lideri ai instituțiilor statului și Comitetului Național CPPCC.

Ambasadorul Han a subliniat că cel de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist din China a elaborat un mare plan pentru construirea cuprinzătoare a unei țări socialiste moderne și promovarea marii întineriri a națiunii chineze prin modernizarea în stil chinezesc. Modernizarea în stil chinezesc reprezintă o modernizare cu o populație imensă, prosperitate comună pentru toți oamenii, civilizație materială și spirituală armonioasă, coexistență armonioasă între om și natură și o cale de dezvoltare pașnică. Modernizarea în stil chinezesc a distrus mitul „modernizare = occidentalizare”, a creat o nouă formă de civilizație umană și a adus o iluminare importantă țărilor din întreaga lume, în special țărilor în curs de dezvoltare.

Ambasadorul Han a subliniat că dezvoltarea de înaltă calitate este sarcina principală a construirii cuprinzătoare a unei țări socialiste moderne.Dezvoltarea economică și socială a Chinei a făcut mari realizări, agregatul său economic ocupă locul doi în lume, însă dezvoltarea sa este încă dezechilibrată și insuficientă. În prezent, dezvoltarea Chinei se referă mai mult la întrebarea dacă aceasta există sau nu. În pasul următor, trebuie să acordăm mai multă atenție rezolvării problemei „bine sau nu”, în special, în ceea ce ține de îmbunătățirea capacităților de inovare științifică și tehnologică, construirea unui sistem industrial modern, promovarea dezvoltării coordonate a zonelor urbane și rurale, promovarea cuprinzătoare a revitalizării rurale și promovarea transformării ecologice a metodelor de dezvoltare etc.

Ambasadorul Han a spus că reforma și deschiderea reprezintă o mișcare cheie în determinarea destinului Chinei contemporane, în procesul istoric de avansare a modernizării în stil chinezesc și de realizare a celui de-al doilea obiectiv centenar, este încă necesar să „lucrăm intensiv la reforme și să mergem pe calea deschiderii”. Implementarea reformei și deschiderii de către China nu numai că a schimbat foarte mult aspectul Chinei, dar a promovat și prosperitatea și dezvoltarea lumii. Construirea în comun a inițiativei „Belt and Road” este un exemplu viu al dezvoltării Chinei în beneficiul lumii.În acest an, China va găzdui cel de-al treilea Forum Internațional de Cooperare la nivel înalt „Belt and Road”.China își va deschide ușa mai larg către lumea exterioară, cu un mediu mai bun și servicii mai bune.

Ambasadorul Han a subliniat că China urmărește cu fermitate o politică externă independentă de pace și o strategie deschisă de beneficiu reciproc și rezultate de tip câștig, a fost întotdeauna un constructor al păcii mondiale, un contribuitor la dezvoltarea globală, un apărător al ordinii internaționale și un promotor al progresului civilizației umane.

După prezentarea „Celor Două Sesiuni”, Ambasadorul Han s-a concentrat pe „Documentul conceptual al Inițiativei de Securitate Globală”, „Poziţia Chinei cu privire la soluţionarea politică a crizei ucrainene” și Inițiativa pentru civilizația globală, menționând că China a ținut întotdeauna sus steagul păcii, dezvoltării, cooperării și rezultatelor de tip câștig pentru toate părțile, fiind dispusă să lucreze cu comunitatea internațională, inclusiv cu România, pentru a continua să aducă propriile contribuții la promovarea soluționării politice a crizei ucrainene, menținerea păcii și dezvoltării mondiale și promovarea schimburilor și învățării reciproce între civilizații.

La întâlnire, Ambasadorul Han a răspuns, de asemenea, întrebărilor din mass-media despre relațiile China-SUA, relațiile China-UE, relațiile China-Rusia, criza ucraineană, restricțiile privind utilizarea TikTok de către unele țări, cooperarea în domeniul submarinelor nucleare dintre Statele Unite, Marea Britanie și Australia, apărarea națională a Chinei, pregătirea militară și relațiile bilaterale.

Întâlnirea a durat 1 oră și 45 de minute.După întâlnire, Ambasadorul Han a avut schimburi aprofundate de idei cu jurnalişti şi a oferit cărţi despre China.

Sursa: Ambasada Republicii Populare Chineze în România

Last modified: 05/04/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *