Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ambasada Chinei în România a organizat un briefing despre Summitul liderilor de stat China-tările ECE

15/03/2021

La data de 25 februarie 2021, Ambasada Chinei în România a organizat un briefing în format video-conferință despre Summitul liderilor dintre China și țările din Europa Centrală și de Est. Ambasadorul Jiang Yu a informat participanții cu privire la Summitul și a făcut schimb de opinii privind relațiile dintre China și România. Reprezentanții din cadrul mass-media din România și think-tank, din domeniul industriei și comerțului, ai instituțiilor administrative locale, educaționale și ai organizațiilor de prietenie, precum și directori ai unor întreprinderi chineze, au fost invitați să participe la eveniment.

Ambasadorul Jiang a declarat că Summitul liderilor China-țările ECE a avut loc cu succes pe data 9 februarie, acesta fiind și summitul care s-a desfășurat la cel mai înalt nivel de la înființarea mecanismului de cooperare și este, de asemenea, un important eveniment internațional multilateral în contextul luptei globale împotriva epidemiei. Președintele Xi Jinping a discutat despre planurile de cooperare cu liderii țărilor din Europa Centrală și de Est și au ajuns la numeroase consensuri. Rezultatele fructuoase și impactul de anvergură au oferit un nou impuls pentru cooperarea China-țările ECE și au deschis un nou capitol.

Ambasadorul Jiang a folosit patru principii, patru rezultate, patru inițiative și măsuri pentru a rezuma ideea principală a summitului, menționând faptul că liderii de stat au considerat că cooperarea dintre China și țările din Europa Centrală și de Est a dus la formarea unor principii importante, cum ar fi luarea deciziilor prin consultare, obținerea beneficiilor de către toate părțile, dezvoltarea comună prin deschidere și incluziune și creșterea continuă prin inovație. În cadrul Summitului a fost adoptat „Planului de activitate Beijing 2021 al cooperării China-tările ECE”, au fost prezentate 88 de acorduri de cooperare pragmatică, cu o valoare totală de aproape 13 miliarde USD, fapt care a consolidat și mai mult încrederea tuturor părților în cooperare și a injectat energie pozitivă relațiilor China-UE și multilateralismui. Președintele Xi Jinping a anunțat o serie de inițiative și măsuri importante pentru consolidarea unității împotriva epidemiei, promovarea interconectării, extinderea schimburilor economice și comerciale și impulsionarea cooperării ecologice. De rezultatele summitului beneficiază cetățenii tuturor țărilor, iar acest fapt demonstrează pe deplin natura pragmatică și perspectivele largi ale cooperării dintre China și țările din Europa Centrală și de Est.

Ambasadorul Jiang a subliniat că dezvoltarea unei relații dintre China și România bazate pe respect reciproc, beneficii și câștig reciproc, corespunde intereselor fundamentale ale celor două țări și ale celor două popoare. Sperăm că România va folosi adecvat această importantă platformă de cooperare, va promova relațiile bilaterale în cadrul multilateral, va căuta noi oportunități prin deschidere și va promova dezvoltarea prin cooperare. China este dispusă să devină un partener sincer de cooperare al României, să consolideze prietenia tradițională dintre cele două țări, să aprofundeze parteneriatul amplu de prietenie și cooperare dintre China și România și să aducă mai multe beneficii celor două popoare.

Participanții români și-au exprimat felicitările cu ocazia succesului Summitului, au apreciat discursul președintelui Xi Jinping, menționând că summitul a trimis un semnal pozitiv de cooperare și a trasat cursul de cooperare dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, ceea ce este de o mare importanță. Participanții au subliniat că prietenia tradițională dintre România și China este bogăția prețioasă a celor două popoare care trebuie moștenită și transmisă mai departe. România ar trebui să participe mai activ la formatul de cooperare și să profite de oportunitățile pe care această platformă le oferă relațiilor bilaterale și dezvoltării economice a României. Toate sectoarele societății românești sprijină ferm aprofundarea prieteniei bilaterale și extinderea cooperării pragmatice, fiind dispuse să mențină o comunicare strânsă cu Ambasada Chinei, să continue să valorifice potențialul în comerț și investiții, schimburile locale, turism, agricultură, interumane, știință și tehnologie și să promoveze cooperarea pragmatică dintre cele două țări pentru a obține rezultate mai concrete, aducând contribuții mai mari la dezvoltarea durabilă a relațiilor România-China.

Sursa: Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania

Last modified: 15/03/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *