Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ambasadorul Chinei a publicat un articol în mass-media din România – „Reducerea sărăciei – visul milenar al poporului chinez s-a împlinit”

26/05/2021

Recent, ziarul „Curier Național” din România a publicat o ediție specială despre reducerea sărăciei din China, în această ediție specială, Ambasadorul Jiang Yu a publicat un articol intitulat „Reducerea sărăciei – visul milenar al poporului chinez s-a împlinit”. Articolul complet este după cum urmează:

“Adăpostiți în zeci de mii de case, ajută oamenii săraci să zâmbească de fericire”, faimosul vers scris de poetul chinez Du Fu acum mai bine de 1.200 de ani, exprimă visele frumoase ale omenirii încă din cele mai vechi timpuri. Reducerea sărăciei este dreptul fundamental al oamenilor din toate țările de a urmări o viață fericită, este o parte importantă a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ale Națiunilor Unite și în același timp, a fost întotdeauna o problemă remarcabilă care afectează dezvoltarea și guvernanța globală și care nu poate fi rezolvată fundamental.

Pentru China, cea mai populată țară din lume și cea mai mare țară în curs de dezvoltare, sarcina de reducere a sărăciei este deosebit de dură. În 1949 când a fost proclamată China Nouă, aceasta era una dintre țările cu cea mai mare rată de sărăcie din lume. Populația rurală, care reprezenta 87% din populația totală a țării, se afla în sărăcie extremă. Datorită celor 70 de ani de eforturi neîncetate, China a scos din sărăcie 850 de milioane de oameni. Din 2013, China a scos peste 10 milioane de oameni din sărăcie în fiecare an, contribuind cu peste 70% la reducerea sărăciei globale. Recent, președintele Xi Jinping a anunțat că China a obținut o victorie completă în lupta împotriva sărăciei. 98,99 milioane de săraci din mediul rural, conform standardelor actuale, au fost scoși din sărăcie, realizând astfel Agenda Națiunilor Unite 2030 pentru dezvoltare durabilă cu 10 ani înainte de termen. China a făcut un alt miracol al omenirii prin propria sa practică!

Odată cu eforturile comune ale poporului chinez, problema sărăciei absolute care a afectat națiunea chineză de mii de ani a ajuns la un sfârșit istoric, iar aspectul zonelor sărace ale Chinei a suferit, de asemenea, o schimbare istorică. Până la sfârșitul anului 2020, 1.1 milioane de kilometri de drumuri rurale au fost reconstruiți în zonele sărace din China și au fost adăugați 35.000 de kilometri de căi ferate, rata de fiabilitate a alimentării cu energie electrică a rețelelor electrice rurale a ajuns la 99%, iar raportul dintre fibra optică și 4G în satele sărace a depășit 98%. Casele deteriorate a 25,68 milioane de oameni săraci au fost renovate și peste 9,6 milioane de persoane s-au mutat în case noi. Venitul disponibil pe cap de locuitor al locuitorilor din mediul rural în zonele sărace a crescut cu o rată medie anuală de 11,6% în ultimii opt ani, iar peste 99,9% dintre cei săraci beneficiază de asigurarea medicală de bază. Nivelul de trai al celor săraci a fost îmbunătățit semnificativ, educația, îngrijirea medicală, locuința, apa potabilă și alte condiții au fost și ele îmbunătățite considerabil. Razele soarelui care atenuează sărăcia strălucesc la fiecare colț.

Realizările Chinei în ceea ce privește reducerea sărăciei sunt evidente pentru toți, câștigând aprecieri largi din partea comunității internaționale. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a trimis o scrisoare președintelui Xi Jinping, afirmând că realizările extraordinare ale Chinei au adus speranță întregii comunități internaționale, menționând că această realizare dovedește că modelul de dezvoltare inovativ, ecologic și deschis al Chinei reprezintă o oportunitate majoră care va aduce bunăstarea tuturor.

Realizările Chinei în ceea ce privește reducerea sărăciei nu au fost ușoare. Câteva aspecte din această experiență sunt deosebit de importante: mai întâi de toate trebuie să ne concentrăm pe oameni. Guvernul chinez întotdeauna a considerat fericirea poporului drept misiunea sa inițială și s-a străduit să realizeze simultan o dezvoltare economică rapidă și o reducere a sărăciei pe scară largă, astfel încât rezultatele reformei și dezvoltării să fie împărtășite de toți oamenii într-un mod echitabil. În ultimii opt ani, investiția totală a fondurilor speciale de reducere a sărăciei de la diferite niveluri de finanțare a ajuns la aproape 1,6 trilioane de yuani, iar împrumuturile financiare destinate reducerii sărăciei au constituit 9,2 trilioane de yuani. Al doilea aspect este să insistăm pe o conducere puternică. Am plasat reducerea sărăciei într-o poziție proeminentă în guvernare, am valorificat avantajele sistemului și am făcut progrese neîncetate. Al treilea aspect este să insistăm pe mobilizarea întregii societăți. Am construit un model tridimensional de reducere a sărăciei și am promovat fluxul de talente, capital și tehnologie către zonele sărace. Al patrulea aspect este faptul că am realizat o strategie de reducere a sărăciei cu țintă precisă. Am adoptat politici adaptate nevoilor satelor, gospodăriilor și oamenilor și am luat măsuri sistematice și precise pentru a ne asigura că măsurile de reducere a sărăciei sunt practice și eficiente. Aceste măsuri au îmbunătățit efectiv condițiile de dezvoltare ale regiunilor relevante, au consolidat capacitățile de dezvoltare și au realizat tranziția de la „acțiunea de a îmbogăți” la „abilitatea de a se îmbogăți”.

În timp ce China se angajează să-și eradice propria sărăcie, participă activ și la cooperarea internațională de reducere a sărăciei. Reducem direct sărăcia globală prin anularea datoriilor și asistență, prin construirea comună a „Centurii și Drumului”, ajutăm țările în curs de dezvoltare să consolideze construcția infrastructurii, să deruleze proiecte de cooperare agricolă, promovăm crearea locurilor de muncă locale și îmbunătățim mijloacele de trai ale oamenilor. Ne-am alăturat, de asemenea, „Alianței Națiunilor Unite pentru eliminarea sărăciei” ca membru fondator, împărtășind experiența de reducere a sărăciei prin intermediul mai multor platforme. De asemenea, am înființat un „Fond de asistență pentru cooperarea Sud-Sud” și am implementat peste 200 de proiecte de cooperare pentru dezvoltare a peste 30 de țări din America, Asia, Africa și alte regiuni.

Atât guvernul chinez, cât și cel român acordă o mare importanță promovării dezvoltării zonelor afectate de sărăcie, îmbunătățirii mijloacelor de trai ale oamenilor și creării locurilor de muncă. China este dispusă să consolideze schimburile și cooperarea cu România în domeniul reducerii sărăciei, să avanseze în comun procesul internațional de reducere a sărăciei și să creeze un viitor luminos pentru oamenii din cele două țări și din întreaga lume.

Sursa: Ambasada Republicii Populare Chineze în România

Last modified: 26/05/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *