Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ambasadorul Chinei i-a prezentat presedintelui Romaniei scrisoarea de acreditare

17/04/2019

Noul ambasador al Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa, Jiang Yu, a fost primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, căruia i-a prezentat scrisoarea de acreditare.

Excelența Sa, Jiang Yu i-a transmis președintelui salutări sincere din partea președintelui Chinei. Șeful statului român i-a mulțumit și a rugat-o pe Jiang Yu să-i transmită omologului chinez cele mai bune urări.

Ambasadorul Chinei a remarcat că anul acesta se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și, totodată o sa aibă loc cea de-a 15-a aniversare de la lansarea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări. Excelența Sa a adăugat că relațiile dintre China – România pot fi considerate un model de relații interstatale. Parteneriatul chino-român s-a dezvoltat repede în ultimii ani sub conducerea liderilor celor două state. Coordonate de inițiativa „O centură, un drum” și de mecanismul de cooperare „16+1″, relațiile chino-române continuă să se dezvolte.

Partea chineză apreciază realizările pe care le-a făcut România de la preluarea președinției UE la începutul acestui an și totodată speră că România va continua să joace un rol pozitiv și constructiv în dezvoltarea relațiilor China-UE.

Președintele Klaus Iohannis i-a urat ambasadorului Jiang Yu bun venit și mult succes în îndeplinirea mandatului. Șeful statului român a spus că prietenia tradițională româno-chineză are o valoare inestimabilă și semnificaţii profunde.

Parteneriatul româno-chinez se extinde continuu în toate domeniile, cum ar fi: politic, economic, comercial, cultural, ș.a., a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că România este dispusă să colaboreze cu China pentru a promova dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale în cadrul cooperării 16+1.

Președintele României a subliniat că în calitate de președinție rotativă a UE, România este dispusă să extindă și să aprofundeze relațiile UE-China.

Last modified: 17/04/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *