Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ambasadorul Chinei în România a discutat cu reprezentanții organizațiilor de prietenie din România

28/06/2021

Recent, Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit și a discutat la telefon cu reprezentanții organizațiilor de prietenie precum Casa Româno-Chineză, Asociația de Prietenie România-China, Camera de Comerț și Industrie România-China, Forumul de Prietenie și Cooperare România-China, președinții asociațiilor de prietenie și prieteni din toate categoriile sociale din Argeș, Iași, Constanța, Maramureș, Arad, Suceava, Dâmbovița, Prahova și alte locuri, au vorbit despre prietenia China-România și au căutat perspective comune de cooperare.

Ambasadorul Jiang a menționat că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist din China. În perioada de 100 de ani, Partidul Comunist din China a unit și a condus poporul chinez să muncească din greu, să depună eforturi și să construiască China drept a doua cea mai mare economie din lume în doar câteva decenii, China clasându-se pe primul loc în lume pentru contribuția sa la economia mondială de mai bine de zece ani consecutivi. În timp ce își dezvoltă proprie, China se angajează activ pentru cauza progresului uman. China aderă la calea dezvoltării pașnice, urmărește o politică externă independentă de pace și menține în mod activ sistemul internațional, având ca nucleau de Organizația Națiunilor Unite, și ordinea internațională bazată pe dreptul internațional. Ca răspuns la aspirațiile comune ale oamenilor din întreaga lume de a căuta pacea și dezvoltarea, China propune să construiască o comunitate umană cu un viitor comun, să promoveze conceptul de guvernanță globală de consultare comuna, contribuție comună și beneficii comune, să promoveze în mod activ construcția „Belt and Road” și se atingă împreună cu alte țări dezvoltarea prin interconectare și cooperare de tip câștig-câștig. China promovează în mod activ unitatea globală în lupta împotriva epidemiei și a oferit sprijin material anti-epidemic, inclusiv vaccinuri, pentru mai mult de 160 de țări și organizații internaționale, ceea ce reprezintă în mod viu conceptul de comunitate umană cu un viitor comun. Înfruntând viitorul, China va fi întotdeauna un constructor al păcii mondiale, un contribuitor la dezvoltarea globală, un apărător al ordinii internaționale și va contribui mai mult la promovarea dezvoltării și progresului mondial și la îmbunătățirea bunăstării comune a omenirii.

Ambasadorul Jiang a spus că de la izbucnirea epidemiei de COVID-19, oamenii din China și din România s-au ajutat reciproc în momente de dificultate și au scris împreună multe capitole emoționante, ceea ce a sublimat și mai mult prietenia tradițională dintre cele două țări. Cele două părți mențin și consolidează comunicarea și schimburile la toate nivelurile și în diverse domenii într-o manieră flexibilă, astfel încât să acumuleze energie pentru dezvoltarea durabilă a relațiilor China-România în era post-epidemică. În ciuda noilor provocări, cooperarea economică și comercială China-România a atins totuși anul trecut o creștere de 12,5% . În primele patru luni ale acestui an, comerțul dintre cele două țări a crescut cu 48,6%, exporturile României către China au crescut semnificativ, demonstrând rezistență puternică și perspective largi. Deficitul comercial al României cu China a fost atenuat într-o oarecare măsură. Cele două guverne depun mari eforturi pentru a promova facilitarea comerțului și explorează noi modele și forme comerciale, cum ar fi comerțul electronic transfrontalier și depozitele de peste hotare, pentru a stimula creșterea de calitate a comerțului bilateral.

Ambasadorul Jiang a subliniat că experiența importantă pe care China și România au câștigat-o în ultimii 72 de ani este de a urmări tendința internațională de pace și dezvoltare, de a adera la politica externă independentă, de a înțelege tonul principal al cooperării bilaterale prietenoase și de a gestiona diferențele existente în mod rațional și prudent. Situația internațională actuală și evoluția complexă a epidemiei de COVID-19 au adus noi provocări tuturor țărilor. Ambele părți ar trebui să învețe din experiența istorică și să respecte cele două tradiții majore: să adere la diplomația independentă și să protejeze prietenia tradițională dintre cele două țări, pentru a transforma împreună crizele în oportunități și a deschide noi orizonturi, pentru a vedea imaginea de ansamblu și a face schimbările necesare. China este dispusă să colaboreze cu România pentru a înțelege direcția de dezvoltare a relațiilor bilaterale, pentru a profita de oportunitățile cooperării precum „Belt and Road” și China-CEEC și pentru a-și oferi reciproc companiilor un mediu de afaceri echitabil, corect, deschis și nediscriminatoriu, pentru a exploata profund potențialul cooperării în domenii emergente precum energia nouă, orașele inteligente și digitalizarea, astfel să pună o bază mai solidă pentru dezvoltareadurabilă și stabilă a cooperării pragmatice China-România.

Ambasadorul Jiang a vorbit foarte mult despre rolul pozitiv al organizațiilor de prietenie în promovarea relațiilor bilaterale, spunând că acestea au promovat energic prietenia tradițională dintre cele două țări și au promovat neobosit schimburile și cooperarea dintre cele două țări în domeniile economice, comerciale, culturale și locale, fapt care a jucat un rol important în dezvoltarea durabilă și stabilă a relațiilor bilaterale. Ambasada Chinei în România este dispusă să colaboreze în continuare cu organizațiile de prietenie pentru a profita de realizările din trecut și pentru a avansa aprofundarea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare China-România, astfel încât acesta să aducă și mai multe beneficii celor două popoare.

Șefii organizațiilor de prietenie au declarat că au sentimente sincere față de China și poporul chinez, adăugând că poporul român prețuiește prietenia tradițională dintre cele două țări și este dispus să o ducă mai departe. Aceștia au susținut, de asemenea, că există încă un mare potențial de exploatat în relațiile bilaterale și că cele două părți ar trebui să cultive în mod constant noi puncte de creștere pentru cooperare, să introducă conținut nou în dezvoltarea relațiilor bilaterale și să construiască noi punți de prietenie și cooperare între cele două popoare prin intermediul eforturi neîncetate. Reprezentanții organizațiilor de prietenie vor profita de inițiativa „Belt and Road”, de cooperarea China-CEEC și de alte platforme instituționalizate de cooperare pentru a le folosi pe deplin, vor continua să fie moștenitorii prieteniei România-China și promotorii cooperării reciproc avantajoase, aducând contribuții și mai mari la dezvoltarea continuă a relațiilor România-China.

Last modified: 28/06/2021

One Response to " Ambasadorul Chinei în România a discutat cu reprezentanții organizațiilor de prietenie din România "

  1. Stela spune:

    Admiratie pentru elanul , inteligenta ,disciplina si creativitatea poporului chinez! Realizarile dumnevoastra atrag invidia Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *