Bine ai venit! | 欢迎访问网页

“Anul cainelui” – stampila zodiacala emisa pentru a primii noul an 2018

08/01/2018

China Post a emis timbre speciale de zodiac pentru Anul Cainelui, pentru celebrarea Anului Nou Chinezesc. Setul surprinde cu doua modele diferite – unul dispune de un caine de sex masculin de culoare alb-negru, aflandu-se in picioare, mandru, pozitie ce inspira protectie si prosperitate; celalalt este un caine de culoare brun, de sex feminin, ce isi linge puiul de culoare neagra, reprezentand dragostea de familie si dragostea parinteasca.

Timbrele postale au fost create de Zhou Lingzhao, un cunoscut artist care a contribuit mult la arta contemporana chinezeasca. El a ajutat, de asemenea, la elaborarea celei de-a doua, a treia si respectiv a patra editii a monedei Chinei, precum si a emblemei nationale a Republicii Populare Chineze (RPC).

Urmand calendarul lunar chinez, care se roteste in cicluri de 12 ani, pe baza zodiacului animal chinezesc – Anul cainelui se apropie, marcand inceputul Anului Nou Chinezesc din 2018 pe 16 februarie. Celelalte 11 semne zodiacale intr-un cerc includ: Sobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos si Porc.

Din punct de vedere istoric, traditia selectiei si a ordinii animalelor poate fi urmarita in dinastia Han (202 i.Chr – 220 d.Chr) si bazata pe caracterul si obiceiurile de viata ale fiecarui animal. Deoarece fiecare an este reprezentat de un animal, se spune ca oamenii nascuti intr-un anumit an au trasaturi de personalitate asociate cu semnul animalului din anul respectiv.

Despre oamenii nascuti sub semnul Anului Cainelui se presupune ca poseda unele dintre cele mai bune trasaturi ale naturii umane – inteligenta, demni de incredere, buna disciplina, caracter industrial, caracteristici ce sunt esentiale pentru bunii conducatori.

Se asteapta sa fie imprimate 7.700 de astfel de timbre in 2018. Fiecare set va costa 2,4 yuani (aproximativ 35 centi SUA) si va fi disponibil la oficiile postale si locatiile selectate din China.

In 1980, China Post a emis primul timbru cu zodiacul chinezesc. A fost stampila de maimuta, proiectata de pictorul chinez Huang Yongyu. De atunci China a lansat stampile cu unul din cele 12 animale zodiacale inainte de fiecare Festival de primavara.

Colectiile de stampile cu animale nu sunt observate doar in China, ci si in multe alte tari asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, Singapore, Malaezia si Filipine. Cele cu Anul Cainelui urmeaza sa fie publicate la nivel national si in Statele Unite, pe 11 ianuarie, pentru a promova bogata si fascinanta cultura chineza.

Articol scris de: Marius Serban

Last modified: 10/01/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *