Bine ai venit! | 欢迎访问网页

ANUL NOU CHINEZESC ÎNCEPE DE LUNĂ NOUĂ

05/02/2019

Astrul nocturn a fascinat întotdeauna omenirea cu magia și frumusețea lui. În trecut, când luna își arăta obrazul întunecat, lumea o credea în ”toane rele”, instalându-se teama că ar putea prevesti nenorociri. Splendoarea lunii licărinde însă aducea cu sine fericire și dragoste.

Cu trecerea timpului, s-a dovedit că luna influenează profund toate aspectele vieții și ale mediului înconjurător, felul în care se arată luna devenind un adevărat spectacol ce trezește deopotrivă frica și venerația.

Pentru poporul chinez, fazele lunii sunt asociate celor patru anotimpuri și au semnificații specifice. O influență importantă a ciclicității formelor sale este reflectată în medicina chineză, în care este acordată o atenție sporită momentului în care se începe administrarea unui tratament medicamentos zilnic, bioritmul corpului uman funcționând diferit.

Medicii și homeopații chinezi au fost mereu conștienți de ritmul biologic al corpului, recomandând pacienților plante și alte tratamente care să fie folosite doar la momentul indicat.

Intervențiile chirurgicale se făceau de obicei pe lună plină, deoarece sângerearea era mai puțin abundentă, iar tunderea părului era recomandată de lună nouă pentru că în acea perioadă regenerarea era mult mai rapidă.

Începutul anului nou chinezesc este marcat anul acesta de luna nouă, simbol al renașterii, reînnoirii, semănatului și trezirii. Această primă fază simbolizează primăvara tânără vibrând de viață, în care se pune accentul pe naștere, creștere și începuturi, moment ideal pentru a pune bazele unei noi afaceri.

La ceas aniversar, moment de schimbare, noi începuturi și reîmprospătare, cu astrul nocturn guvernator al vieții ce oferă un spectacol omenirii, urăm LA MULȚI ANI POPORULUI CHINEZ ȘI O SĂRBĂTOARE A PRIMĂVERII CÂT MAI FRUMOASĂ!

Last modified: 05/02/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *