Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Punte istorica intre China si Carpati

09/10/2017

Exista legaturi nestiute si nebanuite intre civilizatia preistorica din spatiul Muntilor Carpati si civilizatia chineza. Cele doua popoare, poporul roman si cel chinez, sunt adanc inradacinate in natura si de-a lungul civilizatiilor pe care le-au creat au comunicat cu lumea naturii, prin cai de mister, neatinse de civilizatia pe care indeobste o numim occidentala.

Civilizatia europeana s-a format de-a lungul Dunarii si avand in centru lumea Muntilor Carpati. Aici au trait regi si imparati impreuna cu Marile Mame ale Pamantului, sotiile lor. In cuplu primordial Dao, acestia sunt reprezentati in monumentele megalitice din Muntii Carpati si in copiile acestora statuetele funerare ale poetului Ion Gheorghe, relevand la o anumita lumina solara si la pozitia privitorului lumea basmelor romanesti si a baladelor poporului nostru. Nicolae Densusianu a fost primul, pe urmele lui Mihai Eminescu, care a descifrat o parte din eposul nostru baladesc, in capodopera sa, Dacia preistorica.

In monumentul megalitic de la Cetateni, din judetul Arges, este reprezentata o regina a poporului nostru. Aceasta regina apare si in statuetele poetului Ion Gheorghe, ca intruchipare a iubirii supreme, a Marii Mame a Pamantului.

Aceste fapte ne leaga de civilizatia si poporul chinez, care si el are o vechime preistorica. Aceste doua popoare au cultivat armonia dintre principiul masculin si feminin, iubirea suprema, nepatrunsa de civilizatia moderna europeana, doar prin traditia protodaoista, care e comuna celor doua popoare, am putut avea acces la aceste taine ale cerului si ale pamantului.

Cele doua popoare au cultivat dragostea pentru natura si mister. Se cunoaste ca muzica traditionala romaneasca este de o profunzime care poarta pecetea unicitatiii. Muzica noastra de la Carpati are modulatii comune, mai ales cantecul pastoresc din Moldova, cu muzica traditionala chineza, aceasta insemnand contacte intre cele doua civilizatii si o comuniune de suflet intre cele doua popoare. Legatura celor doua popoare cu natura s-a realizat prin spiritul megalitic, caci doar asa putem comunica si patrunde misterul si imensitatea naturii,a muntiilor sacri, a raurilor si colinelor, a naturii.

Articol scris de: Ionut Badea

Last modified: 11/10/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *