Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociatia Chinaro a fost invitata la evenimentul: “Seeing China – Cultural Gala & Tea Salon”

28/06/2023

Asociatia Chinaro a avut onoarea sa fie invitata si sa participe la evenimentul organizat de Ambasada Chinei in Romania: “Seeing China – Cultural Gala & Tea Salon”.

Oaspetii s-au bucurat sa fie alaturi de prietenii cu dorinte comune si s-au delectat cu momentele artistice pregatite, savurand din plin gratia si minunatia culturii chineze.

E important sa nu uitam cat de importanta este cultura, deoarece ea reprezinta sufletul unei natiuni. Cultura chineza are o vechime de peste cinci milenii, fiind vasta si profunda.

Schimburile culturale sunt un izvor nesecat al dezvoltarii relatiilor romano-chineze si ajuta la consolidarea intelegerii reciproce, ceea ce s-a intamplat si in cadrul acestui eveniment, avand astfel inca o fila in lunga si frumoasa istorie care ne leaga.

Prin cadrul acestui eveniment reusit, s-a obtinut caldura, deschidere si nu s-a simtit marea distanta geografica dintre cele doua tari. In cadrul discursurilor s-a rememorat cu drag ceea ce leaga cele doua tari: prietenia sincera, istoria, respectul si admiratia reciproca. Totodata a fost explicata prietenia dintre China si Romania, cu ajutorul proverbului romanesc: “Apa trece, pietrele raman!”

Anul acesta celebram 74 de ani de relatii diplomatice .Romania a fost cea de a treia tara care la data de 5 octombrie 1949 a recunoscut Republica Populara Chineza.

Avem un trecut armonios, ne leaga o prietenie care nu tine cont de distanta geografica, avem un prezent plin de admiratie si speram un viitor care sa tina cont de ceea ce ne leaga si de ajutorul reciproc pe care ni l-am acordat de-a lungul timpului.

In toti acesti ani care ne unesc inca de la primele contacte diplomatice, au ramas neschimbate sentimentele pe care le avem!

Multumim pentru invitatie, multumim Ambasadei Republicii Populare Chineze si delegatiei venite din China pentru a bucura invitatii cu milenara fascinanta cultura chineza!

 

Last modified: 28/06/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *