Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociatia CHINARO a participat la celebrarea Noului An Chinezesc la Sibiu

04/02/2019

Intrarea in noul an chinezesc, cel al Cainelui de Pamant, a fost celebrata in Aula Magna a Universitatii “Lucian Blaga”.

Reprezentantii Institutului Confucius de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Asociatia Chinaro, reprezentanti ai claselor Confucius din tara au fost alaturi de toti cei care apreciaza milenara cultura a Chinei si au celebrat Noul An Chinezesc.

Evenimentul a fost deschis de doamna Eva Nicoleta Burdusel, prodecan al Facultatii de Litere din cadrul ULBS. Ulterior a sustinut un bogat discurs domnul Constantin Oprean, directorul Institutului “Confucius” din cadrul ULBS, care a tinut sa mentioneze admiratia pe care o simte fata de poporul chinez.

“Anul nou chinezesc este cea mai mare sarbatoare a poporului chinez, pentru ca la acest eveniment important toti chinezii de pe mapamond se indreapta acasa, asa cum se intampla la noi de Pasti, de exemplu. Este un semn important de recunostinta, pe care toti il aduc stramosilor si parintilor lor (…). 2019 este un an important pentru China, pentru ca va sarbatori 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, din 1 octombrie 1949. China a renascut precum pasarea Phoenix din cenusa.”, a spus directorul Institutului “Confucius” din cadrul ULBS.

Anul trecut au fost infiintate clase de limba chineza in 16 orase din sapte judete, Institutul “Confucius” pregatind, totodata, profesori de limba chineza.

Marius Emilian Novac, seful Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, a afirmat ca este o onoare sa participe la o sarbatoare atat de importanta pentru poporul chinez. In contextul cultural, economic si politic actual, China este o mare putere pe plan mondial.

Evenimentul a cuprins momente artistice: dansuri, cantece, povesti chinezesti si prezentari ale traditiilor Chinei.

Ambii reprezentati ai Asociatiei Chinaro, prezenti la eveniment, au primit diplome pentru meritele deosebite in promovarea limbii si culturii chineze.

Last modified: 04/02/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *