Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociatia Chinaro a participat la evenimentul “Dansul Clasic Chinezesc”!

26/06/2023

Asociatia Chinaro a raspuns invitatiei Ambasadei Chinei in Romania si a participat la evenimentul care prin zece momente de dans clasic chinezesc, a reusit sa teleporteze o aula plina de oameni, in timp si in China. Momentele rezprezinta arta pura si dansatorii de la Academia de Dans din Beijing, au stralucit pe scena si au reusit sa aduca milenara culura a Chinei, aici in Bucuresti.

Academia de Dans din Beijing este singura institutie de invatamant superior de dans din China, si  a fost fondata la data de 6 septembrie 1954 si este, actualmente, una dintre cele mai mari si prestigioase scoli de dans din lume.

Dansul clasic chinez este una dintre cele mai complexe, expresive si solicitante forme de arta din lume.

In China, dansul a fost transmis de mii de ani prin intermediul spectacolelor de la curtea imperiala, iar in prezent, prin magia creata de catre performari, reusim sa deschidem o poarta catre trecut si totodata, sa aducem China mai aproape.

Dansul clasic chinezesc a fost transmis intr-o varietate de moduri, spectacolele fiind principala forma. Din punct de vedere istoric, de-a lungul dinastiilor, dansurile prezentate in curtea imperiala au avut diferite tehnici si caracteristici.

Evenimentul a fost organizat de catre Ambasada Republicii Populare Chineze in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Dansurile au reusit sa surprinda istoria, arta si cultura si au delectat multimea de oameni prezenta din dorinta de a stii cat mai multe despre China.

La finalul spectacolului, sala s-a ridicat in picioare si a aplaudat minute in sir, bucurosi ca au putut lua parte la un eveniment atat de grandios.

Ne bucuram ca evenimentele au fost reluate si ca se pot aduna din nou oameni cu dorinte comune, fiecare manifestandu-si admiratia fata de China!

Multumim pentru invitatie si suntem onorati ca am putut sa ne delectam cu splendarea Chinei!

Felicitari pentru organizare! Totul a fost la superlativ!

 

 

Last modified: 26/06/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *