Sala de festivitati a Fundatiei Europene Titulescu a fost, miercuri 13 februarie 2019, gazda unui eveniment editorial.
Fundatia Europeana Titulescu impreuna cu Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 au organizeazat lansarea cartii: „ANGELO MICULESCU AMBASADOR LA BEIJING (telegrame desecretizate 1982-1989)”.
Autori cartii sunt Liviu Taranu, Mihai Floroiu, iar cartea reprezinta un omagiu adus E.S. Angelo Miculescu.
Alaturi de autori au luat cuvantul Zhao Lei – consilier al Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, Gelu Voican Voiculescu – director general IRRD, dr. Constantin Corneanu – director general adjunct IRRD, prof. univ dr. Constantin Vlad, dr. Florian Banu – CNSAS.
Zhao Lei a spus ca aceasta carte reprezinta o istorie importanta a relatiilor bilaterale dintre China si Romania. De asemenea, Zhao Lei a afirmat ca Angelo Miculescu a avut o contibutie importanta la dezvotariii relatiilor de prietenie si colaborare dintre cele doua tari.
<< Angelo Miculescu a fost un mare prieten al poporului chinez si iubea mult China ca si România. Misiunea ambosatorului Angelo Miculescu in China a gasit acest stat asiatic in primi ani ai procesului de reforma si deschidere spre exterior si China avea nevoie de experianta, investitii din afara tarii. Fiind un mare specialist agronom si avand bogata experianta politica, Migulescu a promovat cu mare placere si energie schimburile dintre China si Romania in toate domeniile de activitate, totodata a dat si multe sfaturi pretioase liderilor chinezi privind imbunatatirea activitatii agricole din China. Se poate spune ca stadiul actual in care a ajuns agricultura chineza de astazi se datoreaza si contributiei aduse de Miculescu in acea vreme. Anul acesta, China si Romania vor marca 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre cele doua state. Aceasta lucrare va fi un cadou de mare pret pentru acest eveniment deosebit de important. Memorand pe ambasadorul Miculescu, trebuie sa invatam de la Miculescu calitatile sale ca om de stat, diplomat si cetataen, sa invatam modalitatea de lucru si spiritul de lucru in care a militat pentru continuarea si aprofundarea cunoasterii reciproce dintre cele doua state si popoare, pentru promovarea si consolidarea prieteniei si colaboraii traditionale ce leaga China si Romania si sa ducem mai departe, din generatie in generatie, prietenia chino-romana in noul contex istoric.>> – Li Ming fost director general al Directiei generale Eurasia a Departamentului general al C.C al P.C.Chinez.
Last modified: 21/02/2019