Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociatia Chinaro a participat la receptia organizata de Ambasada Chinei in Romania

15/05/2024

Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania a organizat o receptie pentru a celebra 20 de ani de la stabilirea unui  Parteneriat Amplu de Prietenie si Cooperare intre Republica Populara Chineza si Romania.

E.S. Domnul Han Chunlin a subliniat importanta prieteniei si cooperarii dintre cele doua tari si suportul pe care si l-au acordat reciproc in timp, specificand ca sinceritatea este cheia prieteniei adevarate.

Romania si China au o traditionala relatie de prietenie si o multime de lucruri ne-au legat atat  in trecut, insa multe se pot face si in prezent si in viitor.

Romania a fost a treia tara care a recunoscut Republica Populara Chineza, iar relatiile diplomatice au fost stabilite la 5 octombrie 1949, la rang de ambasada.

De la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si China, in urma cu 75 de ani, relatiile dintre cele doua tari au rezistat testului schimbarilor internationale si au mentinut o dezvoltare stabila.

China este cel mai mare partener comercial al Romaniei in afara UE. Schimburile active interpersonale si culturale dintre cele doua tari au pus o baza solida pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale.

Cele doua tari se ajuta reciproc inca de la inceputul prieteniei traditionale care ne leaga. In timpul pandemiei, companiile chineze si comunitatea chineza din Romania au strans in mod activ materiale anti-epidemice si le-au donat Romaniei. Dupa ce a izbucnit razboiul din Ucraina, diverse departamente ale guvernului roman au oferit sprijin cuprinzator pentru evacuarea si repatrierea cetatenilor chinezi din Ucraina.

China a oferit 150.000 de dolari ca ajutor umanitar Societatii Crucea Rosie din Romania si s-au ajutat de foarte multe ori.

Romania isi mentine pozitia constanta de recunoastere a unei singure Chine, Taiwanul constituind parte integranta a acesteia.

Relatia dintre Romania si China este stabila, una de prietenie si dezvoltata prin incredere politica reciproca, beneficii reciproce economice si schimburi interumane.

Avem diverse proiecte de cooperare in multiple domenii si este interesul ambelor parti de a continua aceste proiecte de cooperare.

China pledeaza pentru o lume multipolara egala si ordonata si pentru o globalizare economica incluziva.

Important este sa se realizeze in continuare schimburi culturale si deintegrare, pentru a spori intelegerea reciproca si continuitatea prieteniei si intelegerii reciproce.

Suntem bucurosi sa continuam sa promovam aceasta relatie in cadrul asociatiei noastre de mai bine de 10 ani de la infiintarea Organizatiei noastre.

Last modified: 15/05/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *