Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociatia Chinaro a participat la receptia organizata de Ambasada Republicii Populare Chineze

20/09/2019

Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania a organizat o receptie pentru a marca Ziua Nationala a Chinei.

Totodata, marcam si 70 de ani de relatii diplomatice romano – chineze si 15 ani de la semnarea Declaratiei Comune privind stabilirea unui Parteneriat Amplu de Prietenie si Cooperare.

Romania a stabilit relatii diplomatice cu noul stat chinez la 5 octombrie 1949, fiind a treia tara care a recunoscut Republica Populara Chineza.

Cei 70 de ani de relatii diplomatice romano-chineze inseamna 70 de ani de prietenie, de respect, de istorie si nu in ultimul rand, 70 de ani de sustinere!

Ambasadorul Chinei, Excelenta Sa, Doamna Jiang Yu, a mentionat ca indelungata prietenie chino-romana trebuie pretuita si protejata.

Atat China cat si Romania s-au respectat si s-au sprijinit unul pe celălalt de-a lungul celor 7 decenii de la stabilirea relatiilor diplomatice, realizand o cooperare reciproc avantajoasa, a afirmat E.S. Doamna Ambasador Jiang Yu.

Doamna ambasador a adaugat:”Suntem pregatiti sa lucram cu prietenii nostri romani pentru a extinde terenul politic comun, pentru a aprofunda cooperarea pragmatica si pentru a utiliza pe deplin cele 3 platforme, si anume relatiile China-UE, initiativa Centura si Drumul si formatul de cooperarea ’17+1′, pentru a duce relatiile noastre bilaterale la o noua inaltime”.

Last modified: 20/09/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *