Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociatia Chinaro a semnat un memorandum pentru cooperare cu Provincia Fujian

02/10/2023

In urma cu doua luni, Asociatia Chinaro a fost prezenta in China la un seminar organizat de Centrul de Cooperare Economica Internationala din Fujian.

Provinica Fujian are o populatie de 41,5 milioane de locuitori, iar Fujian ocupa locul 15 ca populatie dintre provinciile chineze. Capitala sa este Fuzhou si cel mai mare oras dupa populatie este Quanzhou.

Fujian are o istorie profunda si o mostenire culturala impresionanta. Aceasta este una dintre cele mai diverse provincii din punct de vedere cultural si lingvistic din China.

Locuitorii pronvinciei sunt cunoscuti pentru reusita lor de a avea succes prin munca.

In 2022 PIB-ul Fujianului a atins 5,31 trilioane 790 miliarde USD in PIB nominal, clasandu-se pe locul patru in regiunea Chinei de Est si pe locul opt la nivel national.

Presedintele Chinei, Xi Jinping a lucrat in trecut in Fujian, timp de 17 ani jumate, dezvoltand un profund sentiment de afectiune fata de locuitorii din Fujian.

In cursul zilei de ieri, Chinaro a avut o intalnire cu o delegatie importanta sosita din Fujian. Tinem sa mentionam ca tot in cusrsul zilei de ieri a fost celebrata Ziua Nationala a Chinei si ne bucuram ca am petrecut-o alaturi de prieteni si colaboratori chinezi.

Datorita memorandumului semnat, ambele parti se angajeaza sa aiba relatii de prietenie si cooperare si sa se consulte reciproc, pentru a avea rezultate in domenii precum: economie, cultura si turism. Foarte important este ca o sa existe o promovare reciproca in randul tinerilor. Scop care coincide cu unul dintre obiectivele fundamentale ale Asociatiei Chinaro: a da mai departe relatia traditionala de prietenie, a face accesibila si cunoscuta China in randul tinerilor din Romania.

Se va pune in continuare accentul pe principii promovate de China, precum: dezvoltare reciproca, incluziune, deschidere, invatare reciproca si beneficii win- win.

Ambele parti au subliniat ca apreciaza traditionala prietenie care exista intre cele doua popoare si dorinta de a realiza cat mai multe schimburi bilaterale pentru a fructifica deschiderea si aprecierea reciproca.

Mentionam ca la data de 5 octombrie a.c. marcam 74 de ani de cand Romania, a fost cea de a treia tara care a recunoscut Republica Populara Chineza.

 

 

Last modified: 02/10/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *