Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Asociația română pentru promovarea reunificării pașnice a Chinei a organizat un video-colocviu

04/06/2020

Asociația română pentru promovarea reunificării pașnice a Chinei a organizat, zilele trecute, un video-colocviu dedicat împlinirii a 15 ani de la punerea în aplicare a Legii împotriva scindării Chinei. Peste 30 de reprezentanți ai celor 16 asociații ale rezidenților chinezi în România au fost prezenți la eveniment, potrivit contului de pe platforma chineză de socializare Wechat a China Minutes, ziarul în limba chineză cu cel mai mare tiraj din Europa, inaugurat în 1983 la Paris.

Președintele Asociației române pentru promovarea reunificării pașnice a Chinei, Guo Yushan, a spus în cuvântul său că Legea împotriva scindării Chinei a oferit o bază juridică solidă pentru menținerea păcii și stabilității pe cele două maluri ale strâmtorii Taiwan și pentru impulsionarea relațiilor dintre partea continentală a Chinei și Taiwan. Totodată, aceasta a trasat o linie roșie peste care elementele favorabile „Independenței Taiwanului” și orice alte forțe străine nu pot trece.

La colocviu au luat, printre alții, cuvântul și secretarul general al Asociației, Pan Jidong, secretarul general al Federației comercianților chinezi în România, Ji Aiyun, președintele Societății române a consătenilor din provincia Fujian, Zheng Xing, președintele Societății române a consătenilor din orașul Ruian al provinciei Zhejiang, Ruan Lifei.

Ziarul China Minutes a deschis în 7 septembrie 2019 o reprezentanță la București, România. Ambasadorul Chinei la București, Jiang Yu, a fost prezentă la ceremonia de inaugurare a reprezentanței.

Sursa: Radio China International

Last modified: 04/06/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *