Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Avionul electric chinezesc eVTOL a fost testat cu succes

10/06/2024

V2000CG este un model de avion electric cu decolare-aterizare verticală, adică un aparat de zbor cunoscut cu denumirea de eVTOL. Acesta a trecut primul test de zbor, care a fost efectuat pe Aeroportul Internațional Shanghai Pudong, fiind un aeroport de cea mai înaltă clasă 4F. Aeronava fără pilot a fost fabricată de compania chineză Autoflight din Shanghai, una din cele mai avansate din lume în tehnologia eVTOL. Toate modulele cheie sunt de fabricație autohtonă.
Avionul electic V2000CG are greutatea maximă de decolare de 2.000 kg, anvergura aripilor fiind de 15 metri. Are o capacitate maximă de încărcare de 400 kilograme și o autonomie maximă de 200 km. Poate decola vertical ca un elicopter și se poate converti în modul de zbor cu aripi fixe în aer, folosind energie electrică pură. Deservește în principal logistica, transportul materialelor de urgență și operațiunile de salvare. În comparație cu elicopeterul, V2000CG are un mare avantaj: zgomotul mic, emisii zero de carbon, costurile reduse de exploatare și mentenanță și siguranța și comfortul ridicate.

Aparatul de zbor eVTOL se potrivește foarte bine metropolelor, precum Shanghai. De exemplu, din centrul Shanghaiului până la Aeroportul Internațional Pudong, călătoria cu mașina poate dura 60-90 de minute, în timp ce călătoria cu eVTOL se face în doar zece minute.
V2000CG a primit în martie 2024 certificarea necesară, eliberată de Administrația Aviației Civile din China (CAAC), o premisă importantă pentru zborurile sale comerciale. Avionul electric V2000EM, un alt tip de eVTOL, produs tot de gigantul Autoflight, va fi folosit la Paris în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din acest an.

Sursa: Radio China International

Last modified: 10/06/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *