Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Baidu echipează un parc din Beijing cu tehnologii IA

05/11/2018

Un parc inteligent s-a deschis joi în Beijing, beneficiind de aplicații de inteligență artificială (IA) de la motorul de căutare chinez Baidu, care își intensifică eforturile în aplicarea tehnologiilor IA pentru a face viața și munca mai ușoare și mai distractive.

Situat în nord-vestul Districtului Haindan din Beijing, parcul are autobuze autonome, alee inteligente care urmăresc pașii oamenilor folosind detecția facială, pavilioane inteligente echipate cu sistemul conversațional al companiei DuerOS, și lecții de Thai Chi în realitate augumentată.

Odată cu deschiderea parcului a venit și ultimul plan al Baidu, anunțat joi la conferința tehnologică Lumea Baidu, de a construi orașe inteligente.

Denumit “ACE”, planul urmărește să promoveze condusul autonom, drumurile conectate, și un oraș eficient. Beijing și Shanghai vor fi primele orașe pilot ale programului, concentrându-se pe îmbunătățirea managementul urban și dezvoltarea industriilor cu tehnologii de ultimă generație, potrivit președintelui și CEO-ului Baidu, Robin Li.

“Adevărata soluție a traficului congestionat va veni de la IA, nu de la tehnologiile internetului”, a spus Li. “Managementul traficului bazat pe IA este mai precis și mai prompt și poate reduce timpul ambuteiajelor cu 30 până la 40 de procente, mai mult decât dublu față de metodele tradiționale”.

Baidu a dezvăluit de asemenea un parteneriat cu fabricantul autohton de automobile Hongqi pentru dezvoltarea unui automobil aproape-complet autonom în 2019 și să ajungă la producția în masă până la finalul lui 2020.

Primele microbuze complet autonome Apolong ale companiei, inaugurate mai devreme anul acesta, rulează acum în peste 10 locații.

Firma listată la Nasdaq a atins o performanță financiară solidă în al treilea trimestru, cu venituri în creștere cu 27 de procente de la an la an până la 28,2 miliarde de yuani (4,07 miliarde de dolari americani).

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 05/11/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *