Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Banca Mondiala: Economia globala este pe marginea depresiunii

17/10/2022

Banca Mondială (BM) a reajustat estimările de creștere a economiei globale în 2023, de la aproape 3%, în luna Iunie, la 1,9%, în condițiile în care economia se află deja în declin, a declarat David Malpass, directorul Băncii Mondiale, în cadrul sesiunii de toamnă a Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM).

Malpass a arătat că inflația, creșterea ratei dobânzii, creșterea datoriilor și multe alte probleme au un mare impact asupra țărilor sărace. Scăderea ritmului de creștere a economiei va presupune scăderea veniturilor. Pandemia COVID-19 a ridicat o mare barieră în fața reducerii sărăciei la nivel mondial. În 2020, aproximativ 70 milioane de oameni au intrat în sărăcie absolută, criza din Ucraina urmând să înrăutățească situația.

Potrivit unui raport prezentat de BM, în 2020, venitul mediu global a scăzut cu 4%, fiind pentru prima dată după 1990. Malpass a subliniat că dacă economia globală va intra cu adevărat în declin, venitul mediu global va continua să scadă.

Directorul BM s-a arătat îngrijorat față de deținerea, de către entitățile dezvoltate, a majorității capitalului mondial. Acesta a solicitat modificarea politicilor financiare și monetare de la țările dezvoltate, pentru ca mai multe fonduri să se îndrepte spre noile firme și țările în curs de dezvoltare.

Sursa: Radio China International

Last modified: 17/10/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *