Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Bărcile dragon au făcut senzație pe Herăstrău

15/06/2022

Un eveniment de agrement cu bărci în formă de dragon a avut loc duminică, 5 iunie, pe lacul Herăstrău din nordul Bucureștiului, pentru a marca Festivalul Bărcile Dragon.
Este pentru prima dată când chinezii stabiliți în România au vâslit pe o barcă dragon în această țară.
Au participat la eveniment și mulți pasionați locali de sporturi nautice, în special cei din echipa Titanii București antrenată de Ivan Anghel.
Festivalul Bărcile Dragon, o sărbătoare tradițională chinezesc, se desfășoară în a cincea zi din a cincea lună a calendarului tradiţional chinezesc, iar în anul acesta a căzut pe 3 iunie.
Sunt organizate cu această ocazie întrecerile cu bărci dragon și se servesc zongzi, un fel de găluşte din orez lipicios, în formă piramidală, împachetate cu frunze de trestie.
La fel ca alte festivaluri chinezești, există și o legendă în spatele festivalului. O viziune tradițională susține că festivalul îl comemorează pe înaltul oficial și poetul patriot Qu Yuan din perioada Statelor Războinice (475 î.Hr.- 221 î.Hr.). Qu s-a sinucis înecându-se în râul Miluo după ce patria sa Chu a fost distrusă de statul rival Qin. Localnicii s-au grăbit să-l salveze, vâslind cu toată forța la bordul unor bărci dragon, aruncâd totodată în rău zongzi și alte alimente pentru a împiedica peștii să devoreze trupul.
De aici s-ar fi născut tradiția festivalului, care include cursa bărcilor dragon și zongzi.

Last modified: 15/06/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *