Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Băuturile cu zahăr ar putea duce la căderea părului

22/05/2023

Multe persoane suferă de problema căderii părului. Sunt multe motive ale căderii părului. Rezultatele unor cercetări arată că există o anumită legătură între consumul de băuturi cu zahăr și căderea părului.

Cercetători de la Universitatea Tsinghua au făcut o anchetă în rândul a 1.028 de bărbați chinezi, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, privind relația dintre cantitatea băuturilor dulci consumate și alopecia androgenică. Rezultatele arată că, în comparație cu persoanele care nu beau sucuri cu zahăr, riscul apariției căderii părului cu care se confruntă persoanele chestionate care consumă frecvent, adică mai mult de șapte ori pe săptămână băuturi cu zahăr sau consumă o cantitate mare de băuturi dulci, adică peste 3.500 ml. pe săptămână, este de 3,36 ori mai mare.

Băuturile cu zahăr se referă la diverse băuturi răcoritoare cu zahăr, sucuri, băuturi energizante, ceai cu lapte, cafea cu zahăr etc. Iar zaharurile adăugate cuprind zaharoză, sirop de porumb, fructoză, glucoză și altele.

Cercetătorii au analizat care băutură ar produce pericolul cel mai mare pentru căderea părului și au descoperit că sucurile cu zahăr, băuturi răcoritoare, energizante, băuturile cu ceai și zahăr au relație mai strânsă cu alopecia androgenică.

În plus, sucurile pure care erau considerate relativ sănătoase și laptele cu nuci cu edulcoranți tot intră la categoria celor cu risc de cădere  a părului. De aceea, dacă doriți să reduceți părul ce cade, trebuie să puneți restricții consumului de băuturi cu zahăr.

Și consumul excesiv de unele băuturi în culori închise ar putea provoca, la rândul lor, căderea părului. Dacă beți zilnic cinci pahare (200 ml) de cafea sau ceai, atunci riscul insuficienței de inozită în organism uman va crește. În cazul lipsei de această substanță, pericolul căderii părului va spori.

Ce băuturi trebuie, atunci, să alegem?

Fără îndoială, băutura cea mai sănătoasă este apa fiartă și răcită. Rezultatele multor cercetări arată că siguranța și puritatea apei simple sunt foarte bune. Poate fi absorbită foarte bine de organismul uman. Și costul acesteia este scăzut. Numai dacă sursa de apă este curată, apa simplă poate fi principală sursă a băuturilor pentru toată lumea.

Dacă credeți că apa simplă nu are gust, puteți alege limonada, o cantitate potrivită și slabă de ceai sau cafea sau lapte de soia.

Cantitatea proteinelor din lapte de soia poate fi comparată cu cea din lapte. Ca atare, laptele de soia este eficient pentru suplimentarea cu proteine.

Persoanele fără tabuuri pot consuma zilnic aproximativ 300 ml. de lapte de soia. În comparație cu laptele, laptele de soia are propriile lui avantaje. Majoritatea grăsimii din lapte de soia o constituie acizii grași nesaturați, cantitatea acizilor grași saturați și a hidrocarbonaților fiind mai scăzută decât cea din lapte. În plus nu este colesterol în laptele de soia, făcându-l mai potrivit pentru bolnavii cu boli cardiovasculare. Pe de altă parte, soia conține diverse substanțe benefice sănătății precum izoflavoni, fitosterol care nu există în lapte.

Cum să fie consumat laptele de soia?

Laptele de soia trebuie fiert la foc cu intensitate mare până la clocotire, apoi se fierbe la foc cu intensitate mică timp de cinci minute, ca să nu apară fenomenul de „clocotire falsă” a laptelui de soia la temperatura de 80 de grade Celsius, și dacă nu sunteți atenți, este ușor ca spuma să se reverse peste oală. Însă, în acest moment, laptele de soia încă nu este fiert. Dacă îl consumați așa, ar putea apărea intoxicația.

Pe de altă parte, este indicat să consumați lapte de soia fără zahăr sau cu puțin zahăr, deoarece consumul îndelungat de lapte de soia cu zahăr ar putea determina obezitate și alte probleme.

Sursa: Radio China International

Last modified: 22/05/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *