Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Beijing: Biletele de călătorie, cumpărate prin scanarea codului QR

04/04/2018

Ați putea trăi o zi fără bani cash? Cu un telefon inteligent este posibil, mai ales dacă trăiți la Beijing. Când vine vorba de transportul public lucrurile pot deveni simple.

La îmbarcarea în autobuz, nu e nevoie ca pasagerul să caute bani prin buzunare sau să își aducă aminte unde a pus cardul de călătorie. Totul este la un cod QR distanță. După ce scanarea codului QR, pus la vedere în autobuz, călătoria poate fi făcută fără probleme, iar la finalul acesteia se face și plata în câteva secunde.

Serviciul pilot a fost introdus la sfârșitul anului trecut pe câteva linii de autobuz din șase districte suburbane din Beijing, printre care Tongzhou, Changping, Shunyi, Miyun, Daxing și Pinggu.

Pentru utilizarea serviciului este necesar descărcarea aplicației “Beijing Yikatong” de pe telefon. Este obligatoriu să fie creat un cont de card virtual și furnizarea unei identități reale, apoi se generează un cod QR.

Plata se face prin intermediul cardului bancar legat la aplicație sau cu WeChat Pay prin scanarea codului QR, din nou, la coborârea din autobuz.

Numărul utilizatorilor care folosesc aplicația pentru transport “Beijing Yikatong” a depășit 300.000. În luna martie, plățile zilnice cu ajutorul codului QR au ajuns la 10.000, potrivit autorităților din Beijing.

Înainte de a fi introdusă această aplicație plata se făcea cu ajutorul funcției NFC de pe telefonul mobil..

Din luna iunie 2017, numărul de călători care utilizează funcția NFC a depășit 1,3 milioane, iar zilnic se fac peste 600.000 de plăți.

Sursa: Radio China International

Last modified: 04/04/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *