Bine ai venit! | 欢迎访问网页

BMW urmează să producă iX3 complet electrice în China, toamna viitoare

26/09/2019

BMW este optimist în ceea ce privește piața chineză și plănuieşte ca în toamna viitoare să dea drumul producției de mașini complet electrice iX3 în fabrica sa din nord-estul Chinei, a declarat pentru Xinhua, Nicolas Peter, director financiar (CFO) al BMW AG, la Salonul Internațional de Automobile (IAA) aflat în desfăşurare la Frankfurt.

“China este, pentru Grupul BMW, piața numărul unu a companiei. Suntem extrem de încântați să vedem o performanță foarte puternică în primele opt luni din 2019”, a spus Peter.

Grupul BMW, care deține mărcile premium BMW și MINI, a prezentat recent ultimele sale cifre de vânzări care au arătat că vânzările totale din ianuarie până în august au crescut cu 1,3 la sută, în ciuda unui „mediu volatil al pieței globale”, cu vânzări pe piața chineză în creştere cu 15,7 la sută.

Peter a spus că performanța puternică a companiei s-a bazat pe gama însemnată de produse pentru clienții chinezi, seria 5 a BMW localizată în China „obţinând rezultate remarcabile”.

Acesta a menţionat că cele două noi modele produse în fabrica BMW din orașul nord-estic Shenyang reprezintă “un semnal clar al optimismului nostru în ceea ce privește dezvoltarea în China”.

China a devenit în 2013 cea mai mare piață a BMW la nivel mondial. Peter a subliniat că piața chineză este extrem de importantă, nu numai în ceea ce privește volumul producției și al vânzărilor, ci și pentru rolul său printre principalele piețe din lume în implicarea în tehnologiile viitorului, inclusiv conducerea autonomă şi digitalizare.

Grupul BMW a stabilit parteneriate puternice cu principalii jucători chinezi, cum ar fi Tencent și China Unicom, iar, pe de altă parte, a tatonat posibilitățile de a investi în startup-uri în China, a mai spus Peter.

Industria auto din întreaga lume s-a confruntat cu “rafale de vânt” în acest an, dar Peter a declarat că Grupul BMW nu este „în modul de criză”.

În cadrul Salonului Internaţional Auto de la Frankfurt, compania și-a reiterat angajamentul față de Acordul de la Paris și UE privind emisiile de gaze, promitând ca, până în 2023, să aibă sub brandurile grupului cel puțin 25 de modele cu sistem de propulsie electric, dintre care mai mult de jumătate vor fi complet electrice.

BMW va începe producția SUV-ului complet electric iX3 în Shenyang în aproximativ 12 luni, iar maşina va şi apoi exportată pe toate pieţele din lume, a precizat Peter.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 26/09/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *