Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Calatoriile de Sarbatoarea Primaverii au inceput joi

01/02/2018

Călătoriile de Sărbătoarea Primăverii 2018 au început oficial, joi, 1 februarie. Estimările arată că un număr de aproximativ trei miliarde de pasageri va fi înregistrat în perioada celor 40 de zile.

Acest fenomen a început în anii 1970, odată cu reforma Chinei, pentru că multe persoane au plecat din localităţile natale în alte zone pentru a munci ori studia. Acestea se întorc acasă în jurul Sărbătorii Primăverii, pentru a intra în Anul Nou Chinezesc alături de familie. După ce se încheie sărbătoarea, ei se întorc acolo unde lucrează sau studiază. Aproximativ o sută de milioane de pasageri au călătorit în perioada Sărbătorii Primăverii a anului 1979, cifră care a crescut la trei miliarde în 2012.

Fluxul de pasageri în 2018 se va menţine la nivelul celui de anul trecut, însă structura se va schimba. Transportul feroviar şi aerian vor creşte, fiecare, cu 10%, în timp ce transportul rutier va scădea pentru prima dată. Deficienţa capacităţii de transport în vestul Chinei va fi uşurată datorită construcţiilor infrastructurale din ultimii ani.

Cu toate acestea, este estimat că va fi înregistrat, în a doua jumătate a lunii februarie, cel mai mare flux de pasageri, posibil undeva la o sută de milioane pe zi.

Sursa: Radio China International

Last modified: 01/02/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *