Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Calitatea aerului în Beijing continuă să se îmbunătățească

18/09/2019

Datorită unei serii de măsuri luate în ultimii ani, calitatea aerului în Beijing a continuat să se îmbunătățească. Potrivit datelor oferite de Biroul de ocrotire a mediului din capitală, concentrația medie a particulelor fine (PM 2,5) a fost de 23 micrograme pe metru pătrat în luna august, iar concentrația medie a PM 2,5 în primele 8 luni ale anului în curs fiind de 42/mp, cel mai scăzut nivel istoric pentru această perioadă.

Concentrația de dioxid de sulf, a dioxidului de azot și a particulelor fine în Beijing erau, în anul 2018, de 6 micrograme/mp, 42 micrograme/mp și 78 micrgrame/mp, scăzând cu 95%, 43,2%, respectiv cu 58,5% față de anul 1998, anul cu cel mai ridicat nivel din istorie, potrivit Yu Jianhua, director adjunct al Biroului municipal pentru ocrotirea mediului.

Yu Jianhua a afirmat că în viitor, primăria capitalei va continua eforturile pentru protejarea mediului, pentru a construi un mediu de prim rang în lume, oferind locuitorilor capitalei Beijing „cer senin, apă limpede, pământ curat și terenuri verzi”.

Sursa: Radio China International

Last modified: 18/09/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *