Bine ai venit! | 欢迎访问网页

CANADA SPRIJINĂ INIȚIATIVA BELT&ROAD

18/09/2018

Potrivit lui Lu Shaye, ambasadorul Chinei în Canada, nu există moment mai bun pentru ca întreprinderile canadiene să participe la construcția Inițiativei Belt&Road (BRI), decât acum.

”Este rezonabil pentru Canada să promoveze cooperarea cu cel mai mare partener comercial al său.”

Cu toate acestea, dat fiind că centrul economic global se îndreaptă treptat spre regiunea Asia-Pacific, Canada se poate întoarce și pe piețele emergente și poate diversifica comerțul.

“Deși este localizată în America de Nord, unde este destul de departe de China, Canada este binevenită să participe la inițiativă”, a spus Lu.

Lu a folosit ca exemplu faptul că Belarus și China au construit recent un parc industrial în Minsk, ca parte a construcției Belt&Road, adăugând că, în principal, cooperarea în comerț și investiții între China și țările de pe Belt&Road a continuat să se extindă în ultimii cinci ani.

“BRI a fost propusă de China, dar oportunitățile și realizările sale pot fi împărtășite de întreaga lume, care vizează obținerea unei adevărate prosperități comune în loc de simpla satisfacție a intereselor particulare”.

Lu a sugerat că cele două state prietene, China și Canada, ar putea explora împreună piețele terților, deoarece productivitatea Chinei și tehnologiile și serviciile din Canada ar putea fi combinate pentru a satisface cerințele țărilor în curs de dezvoltare.

Jean Charest, partener la McCarthy Tétrault și fostul premier din Quebec, a declarat că relația cu Republica Populară Chineză este una dintre cele mai mari oportunități pe care Canada trebuie să le abordeze.

“Există, acum, o oportunitate istorică unică între China și Canada. Este vorba despre infrastructură și despre oportunitățile oferite canadienilor”, a spus Charest.

Last modified: 18/09/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *