Bine ai venit! | 欢迎访问网页

CEL DE-AL 13-LEA CONGRES NAȚIONAL AL POPORULUI

14/03/2019

Potrivit www.xinhuanet.com , a început a doua sesiune a celui de-al 13-lea Congres Național al Poporului (NPC), în Sala Mare a Poporului de la Beijing.

Xi Jinping și alți lideri ai Partidului Comunist din China au fost prezenți la întâlnirea de deschidere, la care au participat aproape 3.000 de deputați ai NPC.

Xi Jinping, Li Keqiang, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng și Wang Qishan au stat pe scenă cu membrii prezidiului sesiunii legislative, iar Li Keqiang a prezentat raportul de lucru al Guvernului.

Li Keqiang a spus că, deși China se confruntă cu un mediu complicat și provocator, rar întâlnit de mulți ani, națiunea a reușit să atingă obiectivele principale pentru dezvoltarea economică și socială în 2018.

“Trebuie să ne confruntăm în mod direct cu problemele și provocările, să ne asumăm responsabilitatea, să ne îndeplinim pe deplin îndatoririle și să facem tot ce putem pentru a satisface cu adevărat așteptările oamenilor”, a spus el.

Începând cu anul 2019, el a anunțat câteva dintre principalele ținte proiectate pentru dezvoltarea economică și socială, care includ o creștere a PIB-ului de 6-6,5% și peste 11 milioane de noi locuri de muncă în mediul urban, printre altele.

Zece sarcini principale au fost subliniate în continuare pentru activitatea guvernului în acest an.

Li Keqiang a afirmat că este necesar să susțină dezvoltarea economică sănătoasă și să mențină stabilitatea socială pentru a crea o bază esențială pentru finalizarea construirii unei societăți prospere din toate punctele de vedere și pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze cu realizări remarcabile .

În ședința de deschidere de marți, raportul privind punerea în aplicare a planului de dezvoltare economică și socială națională din 2018 și proiectul de plan pentru dezvoltarea economică și socială națională din 2019 și raportul privind execuția bugetelor centrale și locale pentru anul 2018 și proiectele de bugete centrale și locale pentru anul 2019 au fost prezentate legislativului pentru deliberare.

În spiritul relațiilor de prietenie româno-chineze, urăm multă putere de muncă și realizări minunate în anul ce a început!

Last modified: 14/03/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *