Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Cel mai mare telescop radio din lume poate fi folosit de comunitatea ştiinţifică internaţională

31/03/2021

Cel mai mare telescop cu radiofrecvenţă sferică, produs de cercetătorii chinezi, a fost deschis, în mod oficial, comunităţii ştiinţifice internaţionale.

 FAST este situat în sud-vestul Chinei si este cel mai mare observator radio din lume, având diametrul de 500 de metri, este pe deplin operațional.

Antena  acestuia are o suprafaţă egala cu cea a 30 de terenuri de fotbal. Reflectorul parabolic al antenei are 500 de metri în diametru şi este alcătuit din 4.450 de panouri, fiecare de forma unui triunghi echilateral, cu latura de 11 metri.

FAST este capabil să observe lungimi de undă de la 10 cm la 4,3 metri, o gamă care face posibilă studierea domeniilor de cercetare.

Cercetătorii din diferite ţări pot depune solicitărille online înainte de 15 mai 2021, prezentând informaţiile personale, planul şi scopul activităţilor ştiinţifice pe care urmează să le efectueze, urmând ca pe 20 iulie să fie anunțate răspunsurile la solicitări. După care, cei care au primit aprobarea pot să începă activităţile de observare cu ajutorul FAST.

 

 

Last modified: 31/03/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *