Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Cercetătorii chinezi găsesc dovezi care arată că noul coronavirus nu este creat de om

20/05/2020

O echipă de oameni de știință chinezi au găsit dovezi puternice că noul coronavirus este de origine naturală și nu a fost scurs dintr-un laborator.

Cercetătorii au făcut descoperirea analizând o tulpină similară a virusului, numită RmYN02, care este derivată din lilieci și împărtășește un grad ridicat de identitate cu noul coronavirus.

Cercetătorii au descoperit că tulpina, într-o manieră similară cu noul coronavirus, a fost caracterizată prin inserarea mai multor aminoacizi de la locul de joncțiune al subunităților S1 și S2 ale vârfului de proteină. Aceasta oferă dovezi puternice că astfel de evenimente de inserție pot apărea în mod natural în timpul evoluției coronavirusurilor.

„Semnificația descoperirii este că a elucidat unele probleme cu privire la originea coronavirusului”, a declarat Shi Weifeng, un profesor în cadrul Universității Medicale Nr. 1 din Shandong și lider al echipei.

Constatarea, însoțită de una anterioară pe o tulpină de coronavirus derivată din pangolin, arată că ambele caracteristici genetice ale noului coronaviruslui există în natură, oferind dovezi puternice că noul coronavirus nu este scurs dintr-un laborator, a spus Shi.

Un articol din cercetare, realizat în comun de universitate și institutele Academiei de Știință a Chinei, a fost publicat în revista Current Biology.

Sursa:China Xinhua News

Last modified: 20/05/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *