Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China a dezvaluit viitoarea sa statie CSS

07/11/2018

China a dezvăluit o replică a primei sale staţii spaţiale CSS (Chinese Space Station). Aceasta ar urma să fie lansată începând din 2022, cu scopul de a-i succeda Staţiei Spaţiale Internaţionale. De menţionat este că durata sa de viaţă este estimată la 10 ani.

Prototipul de culoare albă, pe care a fost amplasat un manechin îmbrăcat în costum de scafandru spaţial, susţinând steagul Chinei, este una dintre principalele atracţii ale Salonului de tehnologie aeronautică şi aerospaţială de la Zhuhai.

Staţia spaţială chineză va avea trei sectoare: un modul principal lung de aproape 17 metri (spaţiu de locuit şi de muncă) şi două module anexe (pentru experimente ştiinţifice).

Trei astronauţi vor avea posibilitatea să locuiască permanent la bordul staţiei care are o greutate de mai puţin de 60 de tone şi este echipată cu panouri solare. Astronauţii vor putea efectua cercetări în diferite domenii ale ştiinţei.

China a anunţat în luna mai, prin intermediul Biroului ONU pentru afaceri Spaţiale, că staţia sa va fi deschisă tuturor ţărilor cu scopul de a realiza experimente ştiinţifice.

Agenţia Spaţială Europeană a trimis deja astronauţi pentru a se antrena în China, astfel încât să poată zbura la bordul staţiei spaţiale chineze.

Last modified: 07/11/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *