Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China a prezentat prototipul unui tren cu levitaţie magnetică cu viteză de 600 km/h

27/05/2019

Joia aceasta, China a scos de pe linia de producţie prototipul unui tren cu levitație magnetică, conceput în oraşul estic Qingdao, având o viteză maximă proiectată de 600 km pe oră.

Debutul testării primului maglev de mare viteză chinezesc reprezintă un progres major în sistemul de transport de mare viteză maglev al ţării.

Prototipul de testare, care are doar un singur vagon, poate verifica și optimiza tehnologiile cheie și componentele de bază ale sistemului de mare viteză maglev și va furniza baza tehnologică pentru viitoarele prototipuri tehnologice ce vor fi construite, a declarat Ding Sansan, șeful echipei de cercetare şi dezvoltare a trenului și inginer șef adjunct în cadrul companiei CRRC Qingdao Sifang Co., care construieşte trenul.

Constructorul trenului realizează în prezent un centru experimental și un centru de producție pentru trenurile de mare viteză maglev și preconizează punerea lor în funcțiune în a doua jumătate a anului, a mai precizat acesta.

Cercetarea și dezvoltarea unui prototip cu cinci vagoane decurge bine.

Prototipul tehnologic este programat să iasă de pe linia de producție în 2020 și să aibă finalizată verificarea integrată în 2021, după ce va trece prin toate testele.

Trenul maglev de mare viteză poate umple spațiul dintre actualul serviciu feroviar de mare viteză și serviciile de aviație, prezentând o mare importanță economică și tehnologică în vederea îmbunătățirii rețelei chineze de transport rapid de pasageri. În prezent, trenurile de mare viteză din China circulă cu o viteză de până la 350 km/h.

CRRC Qingdao Sifang a lansat în luna iulie 2016 un program-cheie de cercetare și dezvoltare la nivel de stat, cu participarea a peste 30 de companii, universități și institute de cercetare, pentru a dezvolta trenurile maglev de mare viteză folosind proprietate intelectuală autohtonă.

După aproape trei ani de eforturi, echipa a făcut progrese în multiple tehnologii fundamentale ale trenurilor maglev și a obținut rezultate inițiale importante în subsisteme, printre care locomotiva, tracțiunea și comunicarea controlului operațional, a afirmat Ding.

Trenul maglev prezintă caracteristici de viteză mare, siguranță, fiabilitate, zgomot și vibrații reduse, volum mare de transport al pasagerilor, punctualitate și costuri de mentenanţă reduse.

Acesta poate fi folosit pentru susţinerea integrării regionale prin conectarea marilor orașe sau clusterelor urbane.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 27/05/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *