Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China – Cinci propuneri privind transportul sustenabil

15/10/2021

Cea de-a doua Conferință Globală ONU privind Transporturile Sustenabile a fost organizată joi, în sistem video-conferință, eveniment la care a participat și președintele Chinei, Xi Jinping. În mesajul său, Xi a prezentat cinci propuneri și a anunțat o serie de măsuri concrete privind contribuția Chinei la dezvoltarea transporturilor sustenabile pe plan global.

Sub impactul pandemiei COVID-19 și în contextul redresării lente a economiei mondiale, țările se confruntă cu o dezvoltare neechilibrată.

În calitate de gazdă a conferinței și de putere în domeniul infrastructurii, China atrage atenția întregii lumi. Insistența în deschidere și acționarea în comun pentru promovarea conectării reciproce, insistența în dezvoltare comună pentru promovarea echității și incluziunii, insistența în dezvoltarea bazată pe inovație, pentru întărirea forțelor motrice, insistența pe prioritatea ecologică, pentru emisii scăzute de carbon și insistența în multilateralism, pentru îmbunătățirea guvernanței globale, sunt cele cinci propuneri prezentate de președintele Xi Jinping.

Totodată, liderul chinez a anunțat o măsură importantă potrivit căreia China va înființa, pe teritoriul său, Centrul Internațional pentru Transporturi Inovative și Intelectuale.

Ideea Chinei privind dezvoltarea calitativă a transporturilor corespunde tendinței generale de dezvoltare globală. Pe baza experiențelor proprii, cu ”programul Chinei”, transporturile vor juca mai bine rolul de ”arteră și venă economică”, de ”legătură între civilizații”.

Sursa: Radio China International

Last modified: 15/10/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *