Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China conduce în continuare industria de construcții navale mondială

30/01/2019

China și-a păstrat poziția de top în industria de construcții navale mondială anul trecut, a spus o asociație.

În 2018, companiile chineze au construit 43,2 la sută din noile nave din lume, în creștere de la 41,9 la sută cu un an în urmă, consolidând rolul de țară conducătoare în acest sector, a afirmat într-un raport Asociația Industriei Naționale de Construcții Navale a Chinei.

China a primit 43,9 la sută din noile comenzi la nivel global anul trecut și a păstrat 42,8 la sută din comenzile existente.

Din anii 1950 până la începutul secolului 21, cei trei indici au fost dominate de Japonia sau de Republica Coreea. În 2010, China a depășit ROK și s-a clasat pe primul loc în lume.

În contextul unei economii globale lipsite de vlagă, totuși, industria construcțiilor navale se confruntă încă cu circumstanțe dure, cum ar fi concurența acerbă și scăderea profiturilor, iar companiile chineze nu fac excepție.

Asociația a avertizat cu privire la provocările persistente și a spus că sunt necesare mai multe eforturi pentru a îmbunătăți competitivitatea și profitabilitatea.

Constructorii navali chinezi ar trebui să profite de oportunitatea de deschidere în continuare a industriei și să intensifice investițiile în cercetare și dezvoltare pentru a realiza inovații tehnologice și a canaliza mai multă energie în dezvoltarea transportatorilor de gaze naturale lichefiate,a să canalizeze mai multă energie către dezvoltarea navelor transportatoare de gaz natural lichefiat, a sugerat asociația.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 30/01/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *