Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China deschide primul centru de peste hotare pentru sistemul de navigație prin satelit BeiDou în Tunisia

16/04/2018

Centrul China-Statele Arabe BDS/GNSS, primul centru de peste hotare pentru sistemul de navigație BeiDou din China (BDS), a fost inaugurat oficial marți în Tunisia.

Centrul este stabilit ca un proiect pilot între China și Organizația Arabă de Informații și Tehnologie de Comunicare (AICTO) cu sediul în Tunisia, o organizație guvernamentală arabă sub Liga Arabă, pentru a promova aplicarea globală a BDS, a zis Ran Chengqi, directorul Biroului de Navigație prin Satelit.

“Centrul ar putea servi atât ca o fereastră de prezentare a BDS, dar și ca o platformă pentru promovarea schimburilor și a cooperării internaționale”, a declarat Ran.

Mohamed Ben Amor, secretarul general al AICTO, a salutat centrul ca un proiect de tehnologie unic pentru regiunea arabă și întreaga lume.

AICTO va “intensifica cooperarea cu China în domeniul navigației prin satelit pentru a stimula avansul tehnologic și dezvoltarea economică în regiune”, a declarat Amor.

Pentru Khalil Amiri, secretarul de stat al Tunisiei pentru cercetări științifice, proiectul pilot BeiDou va ajuta la instruirea oamenilor de știință în navigație prin satelit și la dezvoltarea economiei digitale în țările arabe.

“Lucrăm îndeaproape cu China pentru a accesa și a dezvolta în mod eficient servicii de baze de date win-win prin BeiDou și alți sateliți pentru diverse utilizări”, a declarat Amiri.

(GNSS: Sistemul de navigație globală prin satelit/Global Navigation Satellite System)

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 16/04/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *