Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China deviaza 10 miliarde de metri cubi de apa din sud spre nord

09/10/2017

Aproape 53,1 milioane de oameni din nordul Chinei au beneficiat de proiectul masiv al țării de deviere a apei care până acum a transferat 10 miliarde de metri cubi de apă din sud spre nordul predispus la secetă, au anunțat marți autoritățile.

Apa pompată din Fluviul Yangtze a mers spre Beijing, Tianjin și provinciile Henan și Hebei de-a lungul rutei de mijloc a proiectului de deviere a apei, potrivit Biroului de Deviere a Apei Sud-spre-Nord de sub Consiliul de Stat.

Proiectul Ruta de Mijloc duce apa prin canale și conducte din rezervorul Danjiangkou din provincia centrală chineză Hubei. A intrat în funcțiune la sfârșitul lui 2014.

Proiectul a alimentat cu 2,7 milioane de metri cubi de apă Beijingul, servind 11 milioane de oameni.

În prezent, aproape 70 de procente din rezerva de apă a Beijingului provine din proiect. Resursele de apă per capita ale orașului au crescut de la 100 la 150 de metri cubi. Înainte, rezerva de apă a orașului provenea în special din apa subterană.

Tianjin a primit 2,2 miliarde de metri cubi de apă în timp ce provinciile Henan și Hebei au primit 3,5 miliarde de metri cubi de apă și respectiv 1,1 miliarde de metri cubi de apă.

Oficialii biroului au spus că proiectul a jucat “un rol strategic indispensabil” în ajutarea nordului să facă față crizei de apă, să îmbunătățească calitatea apei și ecologia, să construiască o societate conștientă de conservare a resurselor și să prevină dezastrele naturale.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 09/10/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *