Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China emite un master plan pentru trei noi zone pilot de liber schimb

28/09/2020

Consiliul de stat, cabinetul Chinei, a emis un plan general pentru trei noi zone pilot de liber schimb (ZLS) în Beijing şi provinciile Hunan și Anhui, în contextul eforturilor de a promova deschiderea țării la un nivel superior.

Planul conturează prioritățile pentru fiecare zonă și se angajează să le ofere un spațiu mai amplu de reformă, astfel încât să realizeze o explorare profundă și să extindă deschiderea.

Proiectul pilot din ZLS Beijing se va concentra pe sprijinirea construirii unui centru de inovare cu influență globală. Aceasta va accelera construirea unei zone de vârf pentru extinderea comerțului cu servicii și a unei zone pilot pentru economia digitală.

Noua ZLS pilot din provincia Hunan din centrul Chinei se va concentra pe construirea unui cluster de producție avansat de talie mondială, un coridor internațional de investiții și comerț care leagă centura economică a fluviului Yangtze şi zona Marelui Golf Guangdong-Hong Kong-Macao și o zonă de frunte pentru cooperarea economică și comercială aprofundată între China și Africa.

Preconizându-se că va stabili standardul de deschidere în regiunea interioară, ZLS pilot din provincia Anhui din estul Chinei se va concentra pe promovarea integrării în profunzime a inovaţiei științifice și tehnologice și pe dezvoltarea economiei reale. Aceasta va accelera ritmul rolului său de promotor în inovarea științifică și tehnologică și dezvoltarea clusterelor de producție avansată și industrii strategice emergente și va promova dezvoltarea integrată a deltei fluviului Yangtze.

Planul introduce măsuri care includ promovarea comercializării rezultatelor cercetării tehnologice pentru a sprijini proiectul pilot ZLS Anhui.

Ministrul adjunct al Comerțului, Wang Shouwen, a declarat recent, într-o conferință de presă, că extinderea în continuare a ZLS pilot are ca scop accelerarea formării unui nou model de dezvoltare printr-un nivel mai ridicat de deschidere.

Planul a evidențiat sarcini distincte pentru diferite ZLS pilot centrate pe noi domenii și formate, cum ar fi comerțul de servicii, industriile avansate de fabricație, inovaţia științifică și tehnologică și economia digitală, a declarat Wang.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 28/09/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *