Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China este prima ţară din lume care a ajuns pe partea întunecată a Lunii

03/01/2019

Sonda spaţială chinezească Chang’e-4 a ajuns pe partea întunecată a Lunii, iar China a devenit astfel prima ţară din lume care a reuşit o asemenea performanţă. Astffe, China face in nou istorie, fiind prima dată când va fi explorată partea nevăzută a Lunii.

Administraţia Spaţială Naţională din China a transmis că aselenizarea a avut loc la ora Chinei 10.26 în bazinul Aitken, la polul Sud al satelitului natural al Pământului.

Chang’e-4 este numită după zeiţa Lunii în mitologia chinezească. Misiunea va face observaţii, va analiza solul şi relieful, compoziţia minerală şi structura suprafeţe.

Sonda cuprinde un modul şi un vehicul explorator, si a fost lansată pe 8 decembrie de la baza spaţială Xichang (provincia Sichuan). De menţionat este că instrumentele cu care este dotată sonda au fost concepute astfel încât să reziste fluctuaţiilor de temperatură mari între noaptea lunară – minus 173 de grade Celsius – şi zi – 127 de grade Celsius.

Sonda spaţială chinezească va efectua şase experimente concepute de cercetătorii chinezi şi patru străine, inclusiv studii privind radiofrecvenţa joasă, care au ca scop rezolvarea problemelor legate de comunicare cu partea ascunsă a satelitului. Totodată, aceasta va efectua teste privind radiaţiile şi structura minerală.

Spre deosebire de faţa vizibilă a Lunii, care are multe zone netede, partea ascunsă a satelitului natural al Pământului este dominată de formaţiuni muntoase şi cratere.

Guvernul chinez investeşte miliarde de dolari în programul spaţial, având în plan lansarea unei staţii spaţiale cu echipaj uman până în 2022, dar şi trimiterea de astronauţi pe Lună.

Last modified: 03/01/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *