Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China lansează cea de-a 40-a expediție antarctică

01/11/2023

Expediția științifică cu numărul 40 în Antarctica a Chinei a început miercuri dimineață din portul mamă în Shanghai. Echipa formată din 460 de persoane din peste 80 de instituții chineze se va întoarce în aprilie 2024, după o expediție de cinci luni. Este prima dată când o misiune în Antarctica a Chinei este executată de trei vase: două spărgătoare de gheață Xuelong și Xuelong-2, și nava cargo Tianhui.

Spărgătoarele de gheață vor executa sarcinile de explorare științifică, transportul personalui și aprovizionarea logistică, în timp ce nava cargo care pleacă din orașul Zhangjiagang, provincia Jiangsu din estul Chinei, va transporta materialele pentru construcția noii stații de cercetare științifică, care este una dintre sarcinile majore ale actualei expediții.

Stația nouă, situată în zona de coastă a Mării Ross, va fi cea a cincea stație de cercetare antarctică a Chinei, a treia permanentă după stațiile Changcheng (Marele Zid) și Zhongshan, totodată și prima cu față spre sectorul Oceanului Pacific. Stația va fi construită pentru observație multidisciplinară, monitorizarea și cercetarea științifică a mediului atmosferic, a mediului marin șamd.

Când va fi finalizată va putea găzdui vara 80 de persoane și 30 pe timp de iarnă. Noua stație va viza și cooperarea internațională în studii în domenii avansate ale științei antarctice și sondajul aerian al Enderby Land efectuate în colaborare cu Norvegia, Australia și alte țări. Va fi derulat și un parteneriat de sprijin logistic cu SUA, Marea Britanie, Australia, Italia, Coreea de Sud, Rusia, Chile și alte țări.

Sursa: Radio China International

Last modified: 01/11/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *