Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China – Nou record al investițiilor străine directe

21/01/2021

Conform statisticilor prezentate de Ministerul chinez al Comerțului, în 2020, investițiile străine directe (ISD) înregistrate de China au totalizat 999,98 miliarde yuani, o cifră record, în creștere cu 6,2% comparativ cu anul 2019.

ISD în sectorul serviciilor a totalizat 776,77 miliarde yuani, în creștere cu 13,9%, în domeniul industriilor cu înaltă tehnologie 11,4%, iar în cadrul serviciilor cu înaltă tehnologie 28,5%. Perfecționarea structurii investițiilor străine denotă trecerea creșterii economiei chineze, de la una accelerată, la una de înaltă calitate.

În 2020, în contextul scăderii drastice a investițiilor străine directe la nivel global, China a depus eforturi uriașe pentru a păstra atracția pentru investiții.

În timpul pandemiei, guvernul chinez a elaborat o serie de politici fiscale, financiare și de asigurări sociale, menite să rezolve problemele cu care s-au confruntat întreprinderile. Faptul că China a reușit, prima, să pună sub control epidemia, să reia producția și să realizeze o creștere pozitivă a economiei, a reprezentat un ”calmant” pentru investitori internaționali.

Mai mult, atracția tot mai mare a pieței chineze s-a datorat și mediului de afaceri în continuă perfecționare. La 1 Ianuarie 2020, Legea pentru investiții străine și Regulamentele de aplicare a acesteia au intrat în vigoare. Potrivit unui sondaj realizat cu participarea Ministerului Comerțului, aproape 90% dintre companiile cu investiții străine apreciază situația aplicării legii, veniturile operaționale și profiturile a aproape 60% din acestea înregistrând creșteri sau menținându-se la același nivel cu anul anterior. Aproximativ 95% din companii au exprimat optimism sau un optimism prudent privind perspectivele de dezvoltare.

Ultimele statistici ale comerțului exterior chinez au transmis un semnal clar legat de sprijinirea globalizării și multilateralismului, realizarea cooperării reciproc avantajoase reprezentând voința generală.

Sursa: Radio China International

Last modified: 21/01/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *