Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China oferă energie relansării economiei mondiale

30/12/2020

Oare cât de mare este hotărârea Chinei de a-și continua deschiderea? Ce va aduce lumii? Dacă aruncăm o privire retrospectivă asupra discursurilor președintelui Xi Jinping în multiple ocazii interne și internaționale, nu este greu de observat că statul chinez, care accelerează instituirea unui nou model de dezvoltare, înaintează spre o deschidere mai largă, mai cuprinzătoare și mai profundă, făcând eforturi pentru deschiderea și dezvoltarea comună a țărilor lumii.

“Transformarea pieței chineze în piața lumii” reprezintă oportunitatea oferită lumii de către China deschisă. Potențialul pieței chineze cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori se tot exploatează, ca urmare au fost create mai multe solicitări țărilor lumii.

Fiind o verigă importantă a lanțului industrial global, China a reluat prima producția, după ce a pus sub control epidemia, asigurând astfel stabilitatea lanțului industrial și a celui de aprovizionare globală. În primele 11 luni ale acestui an, volumul importurilor și exporturilor Chinei a avut o creștere de 1,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, fiind creat un nou record al volumului comerțului exterior din aceeași perioadă.

Oamenii își amintesc că la începutul lunii februarie a fost întreruptă aprovizionarea cu piese fabricate în China din cauza epidemiei. Compania Hyundai a fost nevoită să-și suspende funcționarea liniilor de producție din Coreea de Sud. Odată cu reluarea producției unor fabrici chineze, a fost reluată și funcționarea majorității liniilor de producție ale Hyundai.

“Când vor fi pornite mașinile din fabricile chineze, atunci va fi asigurată stabilitatea lanțului industrial global.”Acesta este deja consensul multor companii străine.

În ultimul an, administrația Chinei a depus eforturi în extinderea deschiderii la un nivel mai înalt. Au fost implementate o serie de măsuri pentru accelerarea deschiderii instituționale, inclusiv aplicarea legii pentru investițiile străine, reducerea în continuare a listei negative a accesului investițiilor străine, creșterea numărului la 21 al zonelor de comerț liber și lansarea programului de constituire a portului de comerț liber Hainan. Aceste politice au întărit încrederea companiilor multinaționale în piața chineză. Un număr impresionant de proiecte ample cu investiții străine precum BMW, Daimler, Siemens, Toyota, LG și BASF au fost puse în aplicare.

În procesul de construire a inițiativei „O centură, un drum”și de promovare a semnării acordurilor de parteneriat economic strategic regional, China a participat activ la formularea regulilor economice și comerciale globale și la îmbunătățirea mecanismelor de guvernanță economică globală, reflectând responsabilitatea unei puteri a lumii.

Într-o reuniune de lucru pe teme economice organizată recent, autoritățile de la Beijing au subliniat că ceea ce China vrea să construiască nu este un ciclu intern închis, ci un sistem deschis cu ciclurile intern și internațional care se consolidează reciproc. Ziarul francez Les Échos a comentat că, față de mediul internațional complex, creșterea nivelului de deschidere a Chinei va aduce beneficii pieței internaționale.

Sursa: Radio China International

Last modified: 30/12/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *