Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China plănuiește o lansare de rachetă de pe mare

02/03/2018

China plănuiește prima sa lansare de pe mare a sateliților efectuată de către o rachetă Long March (Marșul cel Lung), potrivit unui oficial aerospațial.

Yang Yiqiang, comandantul șef al proiectului de rachete Long March-II al Corporației Chineze de Știință și Tehnologie Aerospațială, a declarat că în 2018 se vor înregistra cinci lansări ale rachetelor Long March-II, cu patru misiuni cu încărcături comerciale pe pământ și una de pe mare.

“Lansarea de pe mare va îndeplini cererile crescute pentru lansarea de sateliți în apropierea Ecutorului și de înclinație joasă și va îmbunătăți adaptabilitatea rachetelor”, a spus Yang.

“Rachetele Long March-II cu combustibil solid au o activitate rapidă de răspuns cu prețuri scăzute, care oferă servicii mai bune, competitive, în comerțul spațial”.

Lansările în regiunea ecuatorială sunt mult mai eficiente din punct de vedere al combustibilului. Ele costă mai puțin dar cer o performanță mai mare de stabilitate a rachetei, care este afectată de valurile mării și temperatura ridicată.

Wenchang, centrat la 11 grade longitudine estică și 19 grade nord latitudine, în provincia Hainan din sudul Chinei, este singurul centru de lansare în apropierea mării. În ceea ce privește misiunile cu o înclinare de la zero la cinci grade, lansarea de pe mare va umple golul.

China a început dezvoltarea rachetelor purtătoare moderne în 1956 și rachetele Long March au devenit principalele rachete purtătoare pentru lansările de sateliți ale Chinei.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 02/03/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *